Obnovljen parket u OŠ „Sveti Sava“

Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ od ove nedelje će ponovo koristiti fiskulturnu salu u kojoj je završen posao rekonstrukcije poda ugradnjom OSB tabli ispod parketa.
Radove vredne oko milion dinara finansirala je gradska opština Mladenovac, a Milisav Tomčić, direktor škole, rekao je da će posle mesec i po dana radova učenici već od sutra moći da koriste salu. On izrazio zadovoljstvo ovogodišnjim ulaganjem u matičnu školu i izdvojena odeljenja OŠ „Sveti Sava“.
– Mi smo dobili ovu investiciju razumevanjem lokalne samouprave i u ovoj sali će deca sa zadovoljstvom izvoditi nastavu i baviti se sportom. Plan nam je da sledeće godine okrečimo salu i da svlačionice dovedemo u funkcionalno stanje. Ove godine je dosta uloženo u školu, oko 2,6 miliona dinara. Urađeni su toaleti u izdvojenim odeljenjima u Selu Mladenovcu i Granicama. Takođe, u Selu Mladenovcu je popravljen i krov, a u matičnoj školi urađena su vrata sa nadstrešnicom za salu kao i školska ulazna vrata, tako da smo sveukupno zadovoljni ovogodišnjim ulaganjima.
Predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, rekao je da su posle dugo godina obezbeđena sredstva za rekonstrukciju parketa u fiskulturnoj sali OŠ „Sveti Sava“.
– Mislim da smo sa ovom investicijom obezbedili bolje uslove za održavanje časova fizičke kulture kao i za treninge sportskih klubova koji koriste salu. Vrednost posla je oko milion dinara, a radovi su izvedeni kvalitetno. Nikad nije dosta investicija u osnovno obrazovanje, dugi niz godina se nije ništa ulagalo tako da smo krenuli od onih zahteva rukodstava osnovnih škola kako bi obezbedili bolje uslove za izvođenje nastave. Nadam se da ćemo i u sledećoj godini obezbediti sredstva za velike projekte kada su u pitanju osnovne škole – rekao je Glišić.
Kvalitetom obavljene rekonstrukcije parketa u sali zadovoljan je i Dejan Stepanović, član Veća zadužen za obrazovanje.
– Ovo je sada druga slika i ja se nadam da će sa ovim gestom koji je podržala gradska opština Mladenovac generacije koje dolaze pokazati vrhunske rezultate u sportu. Ove godine je gradska opština Mladenovac za školstvo izdojila deset miliona dinara i nijedna škola u opštini nije zapostavljena. Za sledeću godinu planiramo da uradimo rasvetu po svim školama i krečenje fasade – rekao je Stepanović.