Zasijali mladenovački odbojkaški biseri

Zasijali mladenovački odbojkaški biseri

Poznato je da je Mladenovac prethodnih decenija nedrio izuzetno nadarene mlađe selekcije odbojkaškog kluba, što je rezultiralo na brojnim takmičenjima širom Srbije kako u konkurenciji dečaka, tako i devojčica.

Seniorski odbojkaški tim u vrhu je drugostepenog nacionalnog takmičenja uz konstataciju da su protekle sezone okosnicu tima činili igrači koji su pristigli iz drugih klubova. Međutim mladenovačka odbojka bogatija je za jednu sjajnu generaciju odbojkašica koje su ove nedelje osvojile prvo mesto u Drugoj beogradskoj ligi sa maksimalnim učinkom, ostvarivši  deset pobeda.

Reč je o darovitoj generacija kadetkinja 2006-07, koje su u nedelju u odlučujućoj utakmici za prvo mesto  rezultatom 3:2 savladale vršnjakinje iz ekipe Beograd 2. Mladenovčanke su uspele da pokažu izuzetan karakter i psihološki elemenat jer su uspele da se vrate iz već izgubljenog meča i da 0:2 pretvore u 3:2.

Sam sistem takmičenja i poslednje kolo doneli su dramu jer su šansu za prvo mesto u slučaju poraza mladenovačkih odbojkašica imale i konkurentkinje (u slulaju ishoda 0:3 ili 1:3) i tim OK Crno Bele 011 odnosno  Partizan 2.

U svakom slučaju, mladenovački sport je dobio darovitu generaciju koja je odškrinula vrata svetle  klupske odbojkaške budućnosti .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *