Zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio Vlašku i MZ 25. maj

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio Vlašku i MZ 25. maj

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas svojom pokretnom kancelarijom mladenovačku seosku MZ Vlaška i gradsku MZ 25. maj. On je najpre sa meštanima u dvorištu Osnovne škole „Bora Lazić” razgovarao o problemima, planovima i inicijativama u ovom delu mladenovačke opštine.

– Vlaška je lepo selo pored Mladenovca ali kao i kao i svako naselje u Beogradu ima svoje problme. Pričali smo o tome kako ćemo ove godine početi sa rekonstrukcijom škole „Bora Lazić” u Vlaškoj, pa ćemo tako uraditi novu fiskulturnu salu i dograditi školu. Ti radovi će početi do kraja sledeće godine i deca će konačno dobiti fiskulturnu salu – izjavio je Vesić.

Takođe je napomenuo i da se razgovaralo o tome da se otvori jedno predškolsko odeljenje, odnosno vrtić, kako mlađa deca ne bi morala da idu u sam Mladenovac.

– Razgovarali smo i o tome da se na državnom putu koji prolazi kroz Vlašku uradi pešački prelaz i tako bezbednije prelazi taj put. Vodovod će takođe biti urađen u nekoliko zaseoka u Vlaškoj, „Vodovod i kanalizacija” su počeli sa projektom sekundarne mreže za 12 sela i 2022. godine će biti započeta gradnja a plan je da 2024. godina sva mladenovačka sela budu priključena na regionalni vodovod Makiš-Mladenovac. Ove godine počeli smo rekonstrukciju i izgradnju ukupno devet reni bunara tako da će i postojeći kapaciteti u Mladenovcu biti prošireni – kazao je Vesić.

Kad je reč o poseti MZ 25.maj i razgovoru sa građanima u holu Sportskog Centra „Ljubomir Ivanovi Gedža“ zamenik gradonačelnika je rekao:

„Ovo je najveća mesna zajednica u Mladenovcu i broji oko 8.000 stanovnika. Razgovarali smo o programu uređenja ulaza i stambenih zgrada i Grad Beograd je izdvojio oko 25 miliona dinara kako bi opština Mladenovac sprovela ovaj program. U ovom naselju izgradiće se i jedan novi sportski teren koji će takođe biti finansiran iz gradskog budžeta. Blizu Ulice braće Badžak gradiće se i novi vrtić, a počinjemo i sa projektom rekonstrukcije Sportskog centra Mladenovac koji će koštati između 10 i 15 miliona evra a radovi bi bili započeti 2023. godine“, istakao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *