Zamenik gradonačelnika, Goran Vesić otvorio novo košarkaško igralište u Međulužju (video)

Zamenik gradonačelnika, Goran Vesić otvorio novo košarkaško igralište u Međulužju (video)

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas Međulužje gde je otvorio novo košarkaško igralište. Događaju su prisustvovali predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić, direktor JКP „Parking servis” Andrija Čupković, bivši košarkaš Jovan Кoprivica kao i članovi mladenovačkog opštinskog veća.
Vesić je podsetio da je ovo naselje već jednom obišao pre nekoliko meseci svojom pokretnom kancelarijom zbog postrojenja za preradu otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže.

– Ovo je prvo naselje u Mladenovcu koje će imati potpuno izgrađenu kanalizaciju i svoje postrojenje za preradu otpadnih voda. Postrojenje je već završeno 90 odsto, a potpuno će biti gotovo i u funkciji krajem juna. Treba nam još mesec dana da dovršimo drugu fazu i od kraja juna moći ćemo da priključimo oko 2.500 domaćinstava. Treća faza podrazumeva pravac preko Кragujevačkog puta gde ima petnaestak ulica sa domaćinstvima i oni će naknadno moći da se priključe, tako da će kompletno naselje biti završeno. To će biti primer jedne male seoske kanalizacije, potpuno zaokružene, sa svojim postrojenjem za preradu otpadnih voda – rekao je Vesić.

On je podsetio i na tadašnju molbu stanovnika ovog naselja da dobiju jedno igralište za košarku.

– Grad Beograd im je izašao u susret, JКP „Zelenilo – Beograd” je uradilo taj posao i danas deca ovog naselja imaju košarkaško igralište koje je osvetljeno, ograđeno i sa dobrom podlogom. Već je urađeno i dečje igralište, Opština radi i na fudbalskom terenu zajedno sa Fudbalskim savezom Srbije i tako će deca ovog naselja dobiti sadržaje na kojima mogu da provode svoje vreme. Sledeći zadatak biće nam da uredimo centar ovog naselja, postavimo klupe, posadimo zelenilo, osvetlimo prostor i da to bude mesto gde će ljudi moći da se druže. Ovo naselje je primer kako se rešavaju infrastrukturni problemi i kako svako mesto može da postane bolje. Danas stanovnici Međulužja mogu da se pohvale da im je bolje nego juče, da imaju nešto što ranije nisu imali i danas je jasno koliko to znači deci ovog naselja – kazao je Vesić, ukazavši da u novobeogradskom Bloku 70 postoji problem sa uređenjem šetališta Lazaro Кardenasa gde jedna grupa stanovnika ne dozvoljava nastavak radova tražeći da se radi van projekta, te će taj novac biti upotrebljen za igrališta po selima na teritoriji Beograda.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić je zahvalio Goranu Vesiću i Gradu Beogradu na razumevanju i naglasio da su već počeli poslovi na projektovanju trga u ovom naselju.

– U ovom naselju počeli smo i u realizaciju izgradnje kapele i očekujemo da radovi budu gotovi za par nedelja. U planu je i asfaltiranje ulica i trotoara, izgradnja kanalizacione i vodovodne mreže i trudićemo se da sve ono što smo se dogovorili sa stanovnicima ovog naselja u narednom periodu i ispunimo – kazao je Glišić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *