Vikend u znaku manifestacije „Igrale se delije“ koja se održava u Velikoj Ivanči

Vikend u znaku manifestacije „Igrale se delije“ koja se održava u Velikoj Ivanči

Povodom predstojećih dešavanja u okviru Kulturnog leta Mladenovca, održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili član veća GO Mladenovac , Zoran Jocić i Igor Radovanović iz organizacionog odbora manifestacije „Igrale se delije“ koja se održava u Velikoj Ivanči.

-Manifestacija „Igrale se delije“ održava se 31. jula po osmi put u Velikoj Ivanči. Početak festivala je u punom jeku jer se već održava turnir u malom fudbalu .Na turniru učestvije 22 ekipe, a finale je 31. jula u 17 časova- rekao je Radovanović.

O ostalom programu manifestacije i satnici naglasio je:

-Održaće se promocija zbornika pesama „Trenutak je ceo života, a život samo trenutak“, a zatim takmičenje u nadvlačenju konopca. U kulturnom delu programa nastupiće KUD „Ljubomir Ivanović Gedza“ iz Kovačevca i KUD sa Avale. U celovečernjem koncertu koji počinje u 20 časova nastupiće Milanče Radosavljević-rekao je Radovanović.

Ove godine održaće se i krofnijada, takmičenje u pripremanju krofni, a organizovaće se i izložba slika i ćilima.

Član veća Zoran Jocić rekao je da će se i ove godine u ponedeljak 1. avgusta sa početkom u 9 časova održati u manastiru Pavlovac manifestacija Dan despota Stefana, a isti dan od 18 časova u porti crkve Svetog Ilije u Crkvinama je predstavljanje publikacije „Spomenik na mestu smrti despota Stefana Lazarevića“ kao i umetnički program u kojem će nastupiti Ljiljana Popović, kantautorka grupe „Živa voda“.

U utorak 2. avgusta na gradskom trgu od 18 časova odigraće se dečija pozorišana predstava, dok je za 20 časova zakazan muzički koncert na kojem nastupaju Petar Nisić i Aleksandar Damjanović, odnosno od 21 sati Adil Maksutović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *