Veliki uspeh najmlađih mladenovačkih atletičara

Veliki uspeh najmlađih mladenovačkih atletičara

Na Republičkom takmičenju u okviru projekta trke „Brzinom do zvezda“, koje je održano 18.juna na stadionu Fudbalskog kluba Partizan, Srbija je dobila finaliste i polufinaliste za 2021.godinu. Projekat je realizovao Atletski savez Srbije uz pomoć svog zvaničnog partnera Beogradske asocijacije za školski sport i sponzora ove manifestacije Telenora. U trkama na 50 metara nadmetali su se dečaci iz devojčice iz cele Srbije.

Razlog za zadovoljstva mogu imati mladenovački ljubitelji atletike, jer su njihovi predstavnici ostvarili izuzetno zapažene rezultate i plasirali se u samu završnicu ovog izuzetno masovnog i prosperitetnog  atletskog takmičenja. Dve mladenovačke  učenice i jedan učenik plasirali su se u superfinale međi osam najbržih u Srbiji i ostvarili sledeći plasman:

Devojčice:

–          Milica Jovanović  OŠ „Sveti Sava“ drugo mesto

–          Nađa Milošević OŠ „ Kosta Đukić“ treće mesto

Dečaci:

–          Aleksa Lukać OŠ „ Momčilo Živojinović“ sedmo mesto.

Takođe plasman među šesnaest najboljih u Srbiji postigle su:

–          Lana Spasojević  OŠ „Momčilo Živojinović“

–          Kalina Žujević  OŠ „ Momčilo Živojinović“

Osim trka, kompanija „ Telenor“  napravila je poligon koji su mogli da isprobaju svi učesnici , a takmičenje je otvorio direktor Srpskog atletskog saveza, Slobodan Branković i Tamara Opačić ispred kompanije Telenor . Svi superfinalisti od ove kompanije dobili su vredan paket- mobilni telefon i sportsku opremu , a finalistima je Srpski atletski savez darovao vaučer za Telenor kamp koji će se održati od 3 do 9. Jula u Katićima.

D.Nikolić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *