Upozoravajući poraz Mladenovčana

Pripremajući se za nastavak prvenstava beogradskog srpskoligaškog fudbalskog karavana, OFK Mladenovac poražen je u prvoj kontrolnoj utakmici rezultatom 3:0 od beogradskog Radničkog. U susretu koji je odigran na stadionu BASK-a na Carevoj ćupriji pobednik je rešen već u prvih devet minuta utakmice kada su postignuta tri pogotka, što će se na kraju ispostaviti i konačnim rezultaom prijateljskog duela dva tima iz istog ranga takmičenja.
Beogradski Radnički iznenadio je Mladenovčane visokim presingom, brzim protokom lopte na terenu sa veštačkom podlogom tako da su izabranici Miloša Višnjića na početku susreta delovali kao mladi ekskurzanti koji su po prvi put zakoračili u lift Avalskog tornja. Jednostavno, oni kao i da nisu znali gde su zakoračili jer je golman Marić bio matiran u prvom, šestom i devetom minutu susreta što se retko dogadja i na utakmicama pionirskih selekcija. Strelci za Radnički bili su Broćeta, Manov i Šljukić.
Uspeli su Mladenovčani u nastavku susreta da konsoliduju redove, uspostave pas igru kojoj je nedostajala dubina odnosno preciznost ne bi li se ozbiljnije zapretilo golu Radničkog, ali i u igri bez konkretnosti koliko- toliko stiglo se do ravnoteže na terenu i nije dozvoljeno protivniku da poraz učini još ubedljivijim. Ako se ima u vidu da su Mladenovčani u jednaestom prvenstvenom kolu na svom terenu takodje poraženi od Radničkog 4:2 onda bi se moglo konstatovati da im “majstori” ne leže, ali nikako se ne može osporiti i to da je neophodno u postojećem igračkom kadru pronaći ili probuditi uspavanog golgetera jer u suprotnom borba za opstanak će biti vraški teška.
Boje OFK Mladenovca na utakmici sa Radničkim branili su: Marić, Žujević, Milišić, Matejić, Đorđević, Stojanović, Filipović, Kostić, Mitrović, Sokolović, Milivojević. U drugom poluvremenu trener Miloš Višnjić ukazao je priliku da zaigraju- Pavloviću, Panteliću, Rajkoviću, D. Krstiću, Arsiću, Teofiloviću, Milovanoviću, Pantiću, Iliću, Mijuškoviću, M.Krstiću, Maksimoviću, Avramoviću i Stjelji.
Mladenovčani imaju zakazano do nastavka prvenstva nekoliko kontrolnih utakmica, a prva naredna na programu je 7. februara u Beogradu protiv srpskoligaša Brodarca.