U Velikoj Krsni započeo proces gasifikacije

U Velikoj Krsni započeo proces gasifikacije

U januaru 2019. godine  odbornici Skupštine GO Mladenovac usvojili  su Program gasifikacije, u okviru kojeg će biti izgrađena distributivna mreža i devet merno – regulacionih stanica u naseljima Pružatovac, Ivanča, Koraćica, Vrbica, Rabrovac, Velika Krsna, Dubona, Šepšin, Vlaška.

Danas je u Velikoj Krsni pušten u sistem gasovod na novoj mreži. Investitor celog projekta gasifikacije je Srbija Gas i on je vredan 18,5 miliona evra.  Radove je izvodila  firma za građevinarstvo i inženjering DM Invest iz Smederevske Palanke. Inače, gasifikacija  predviđa izgradnju: distributivne gasovodne mreže od 4 bara (polietilenske cevi) u dužini od 350 kilometara, kao i distributivne gasovodne mreže od 16 bara ( čelični gasovod 4“, 6“, 8“ i 10“). Predviđeno je da se na buduću mrežu  priključi 1.000 domaćinstava, ali u planu je i proširenje.

Građani već od ponedeljka u Uslužnom centru GO Mladenovac  mogu da se prijave za  priključak. Cena priklljučka iznosi 96 hilljada dinara, a plaćanje moguće na 36 mesečnih rata.

Gas je svečano u rad pustio Vladan Glišić, predsednik GO Mladenovac uz prisustvo predstavnika  iz Srbije Gasa i  Nikole Nikodijevića,  predsednika Skupštine Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *