U Sopotu održan filmski festival

U Sopotu održan filmski festival

U Sopotu je sinoć završrn  50. Filmski festival koji je realizovan u produkciji Centra beogradskih festivala, uz saradnju sa Centrom za kulturu Sopot.

Žiri takmičarskog programa u sastavu: Snežana Bogdanović, glumica (predsednica žirija), Andrej Šepetkovski, glumac i Radenko Ranković profesor Fakulteta dramskih umetnosti, dodelio je sledeće nagrade:

Nagrada GRAN PRI festivala dodeljena je producentu Art & Popcorn za najbolji film STRAHINJA BANOVIĆ koju je primio reditelj Stefan Arsenijević.

Dobitnik nagrade za najbolju režiju je Dušan Milić za film „Mrak“koji je kako navodi žiri u svom obrazloženju, osobenim i briljantno promišljenim rediteljskim postupkom izgradio jedinstvenu i uzbudljivu atmosferu koju dosledno sprovodi od početka do kraja filma i gradira do usijanja.

Nagradu „Mira Stupica” za najbolju žensku ulogu dobila je Sanja Marković, koja je prema oceni žirija sa izuzetnom preciznošću, uz totalnu transformaciju, fino iznijansiranim sredstvima i nesvakidašnjim šarmom duboko proživela lik Tomine brižne i namučene supruge i preplavila nas ljubavlju.

Najbolju mušku ulogu ostvario je Petar Benčina takođe za ulogu u filmu „Toma”, kome je pripala Nagrada “Bata Živojinović” .
Uz neosporno briljantne uloge glavnih protagonista filma „Toma“, žiri je odlučio da ukaže na isto tako sjajne uloge ostalih glumaca.

Nagrada žirija publike za najbolji film pripala je producentu debitantskog filma „Usekovanje“.

Nagrade (ručne satove renomirane švajcarske firme Grovana) uručio je i Gordan Mirčić, direktor i vlasnik porodične firme Braća Mirčić- Optika satovi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *