U Mladenovcu otvoren „Valter fest“ (video)

U Mladenovcu otvoren „Valter fest“ (video)

U mladenovačkom Centu za kulturu i turizam otvoren je peti po redu filmski festival „Valter fest“.

Ovaj festival koji čuva uspomenu na Velimira Batu Živojinovića otvorio je glumac Lazar Ristovski a prisutnima se obratili Miljko Živojinović, sin pokojnog glumca, filmski kritičar i selektor festivala Dragan Jeličić i predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić.

Glišić je rekao da je ovakav festival nedostajao Mladenovcu i da je oraganizator u potpunosti opravdao poverenje i podršku koju ima od strane gradske opštine Mladenovac.
„O kvalitetu ovog filmskog festivala najbolje govore ostvarenja koja će biti prikazana u naredna tri dana, odnosno činjenica da će publika u Mladenovcu biti u prilici da pogleda čak osam predpremijera.
Ponosan sam što je naš Valter fest privukao veliku pažnju i želim da pozdravim dva velikana srpskog glumišta gospodina Petra Božovića i gospodina Lazara Ristovskog čije je prisustvo garant da će festival ispuniti očekivanja.


Želim uspešan rad žiriju koji će i ove godine imati težak zadatak da odabere pobednike, ali sam siguran da će najbolji dobiti zasluženu nagradu.

Uveren sam da ćemo sa još većim entuzijazmom i energijom u narednim godinama od Valter festa napraviti jedan od vodećih filmskih festivala u Srbiji“, rekao je Glišić.
Posebnu zahvalnost uputio je timu Centra za kulturu i turizam i direktoru te ustanove, Branku Miloradoviću istakavši da se zahvaljujući njihovom entuzijazmu i radu Valter fest veoma brzo pozicionirao na filmskoj mapi Srbije.


Pored selektor festivala Dragana Jeličića, odluku o priznanjima doneće žiri u kojem su glumci Кatarina Radivojević i Petar Božović i reditelj Srđan Dragojević.
Ove godine specijalna nagrada za životno delo biće dodeljena jednom od najpoznatijih reditelja u bivšoj SFRJ, poznatih po nazivu „Praška škola“, Lordanu Zafranoviću.
„Valter fest“ će biće završen dodelom priznanja i koncertom Radeta Šerbedžije u nedelju, 25. septembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *