U Mladenovcu održana promocija romana „Ostaci sveta“ Igora Marojevića (video)

U Mladenovcu održana promocija romana „Ostaci sveta“ Igora Marojevića (video)

U okviru ovogodišnjeg  propratnog programa Pozorišnog festivala , Centar za kulturu i turizam Mladenovac  organizovao je i književno veče na kojem je promovisan roman “Ostaci sveta”, autora Igora Marojevića.

Književno ostvarenje  koje je pobralo brojna prestižna priznanja- Nagrada “Meša selimović”, “Nagrada Grada Beograda Stefan Despot  Lazarević”, “Tronoški rodoslov” i “Solarisova knjiga godine” , privuklo je pažnju mladenovačke čitalačke publike koja je u prepunoj galeriji “Foaje” puna dva sata razgovarala sa autorom.

Igor Marojević, dobitnik i Nagrade “Zlatni Beočug” koja mu je ove godine dodeljena za trajni doprinos kulturi Beograda, koji dodeljuje Kulturno prosvetna zajednica Srbije,  po završetku mladenovačke promocije između ostalog izjavio je za Mladenovac Uživo:

-Ovo se nije desilo tokom turneje, koja je zahvatila jedanaest gradova, uključujući i neke u Crnoj Gori…Bilo je toliko pitanja i toliko je bila plodna diskusija da sam zaista oduševljen. Ovo me obavezuje da sa više optimizma gledam na svoj posao –rekao je Marojević.

Direktor Centra za kulturu i turizam Mladenovac, Branko Miloradović nije skrivao zadovoljstvo nakon promocije Marojevićevog romana.

-Ovo je jedno od najlepših književnih večeri koje sam za sedam godina video. Prvo, mnogo publike, a ono što je mnogo lepše, to je što je publika pitala i što je učestvovala u ovoj promociji. To nije karakteristično za Mladenovac , ali večeras smo sve te tabue razbili- izjavio je Miloradović. Kad je reč o festivalu, Miloradović je rekao  da se festival održava u vanrednim okolnostima i da ga ni malo nije lako realizovati jer se dešavalo da u nekoj pozorišnoj kući i pola kolektiva bude bolesno od korone. On je podsetio da je 16. oktobra na programu predstava Ana Karenjina u izvođenju Novosadskog  pozorišta, dok će dan kasnije mladenovačka publika moći da pogleda i Ko se boji Viržinije Vulf,  predstavu Beogradskog Dramskog pozorišta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *