U Mladenovcu obeležen Svetski dan Roma

U Mladenovcu obeležen Svetski dan Roma

Povodom 8. aprila – Svetskog dana Roma, predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić i članica Veća za socijalna pitanja, nacionalne manjine, unapređenje i zaštitu ljudskih i manjinskih prava, Suzana Vasić, primili su mlade pripadnike romske populacije, učenike i studente, uspešne u oblastima kojima se bave.
Čestitali su pripadnicima romske nacionalne manjine Međunarodni dan Roma istakavši da Opština Mladenovac posebnu pažnju posvećuje unapređenju položaja romske zajednice kroz aktivno uključivanje u sve društvene tokove života kao i da su u tom smislu realizovane brojne aktivnosti iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, obrazovanja i zapošljavanja. Naglasili su da će Opština i ubuduće pružati podršku i pomoć romskoj populaciji sa ciljem obezbeđivanja kvalitetnijih uslova života u svim segmentima.


Prijem je organizovan za Dejanu Jocić, učenicu srednje Medicinske škole, Andreja Dubočanina, takmičara Кarate kluba Mladenovac, prvaka države u katama i osvajača trećeg mesta na Balkanskom prvenstvu u katama, Milicu Redžepović, studenta druge godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu i člana studentskog parlamenta, Alena Đorđevića, učenika prvog razreda OŠ „Sveti Sava“, inače učesnika takmičenja malih misliša iz matematike, Mihajla Stalovića, učenika OŠ „Sveti Sava“ i treće godine Osnovne muzičke škole „Stevan Hristić“ i Sinišu Dimića, učennika mladenovačke Gimnazije, organizatora humanitarnog koncerta u Centru za kutluru i turizam sa kojeg je ceo prihod od prodatih karata doniran Dnevnom boravku za smeštaj dece sa smetnjama u razvoju.
Кao mali znak pažnje za uspehe koje su postigli, mladima su uručeni poklon vaučeri.

Preuzeto sa Fb stranice Opština Mladenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *