U Galeriji Mihailo Milovanović otvorena izložba slika beogradske slikarke Maje Milovanović

U Galeriji Mihailo Milovanović otvorena izložba slika beogradske slikarke Maje Milovanović

U organizaciji udruženja Kameni Ratnik, u Galeriji Mihailo Milovanović  otvorena je izložba slika akademske slikarke Maje Milovanović  iz Beograda. izložba nazvana “MIT O GRADITELJU -PORTRETI“ “govori o tri žene – Nadeždi Petrović, Jelisaveti Popović i Roksandri Živanović . Autor  na jedan specifičan način istražuje položaj žena u Srbiji krajem 19. i početak 20. veka. Brojni crteži rađeni  su tehnikom lavirani tuš, suvi pastel, kombinovane tehnike i ulja na platnu .

-Jelisaveta je Lukina ljubav, njegova muza, motiv na skoro svim njegovim fotografijama koje sam crtala. Roksandra je ostala bez muža u ratu, sama sa četiri sina par godina pre nego što je Nadežda umrla. Nadežda je odnegovala stotine ranjenika koji su se vratili sa ratišta i osnovali porodice da bi mi danas postojali… napisala je Maja Milovanović na fb profilu uoči izložbe i samim tim približila publiku svom stvaralaštvu.

Prisutnu publiku sa radovima Maje Milovanović upoznala je dr. Jasmina Ćirić, istoričar umetnosti, kao i Jelena Radević,  predsednik Udruženja Kameni  Ratnik . Slikarka Maja Milovanović  u svom obraćanju napomenula je da je prijatno iznenadjena odzivom i domaćinstvom ljudi iz udruženja koje je organizovalo postavku njenih radova.

Tekst: Dragan Nikolić

Foto: Vujičić Hadži Marko

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *