Tribine za podršku roditeljima pogođenim tragedijama, organizuju se u Beogradu, Mladenovcu, Duboni i Smederev

Tribine za podršku roditeljima pogođenim tragedijama, organizuju se u Beogradu, Mladenovcu, Duboni i Smederev

Radna grupa za mentalno zdravlje i sigurnost mladih Vlade Srbije sprovodi projekat Кrizne psihosocijalne podrške zajednici. Tribine za podršku roditeljima pogođenim tragedijama, organizuju se u Beogradu, Smederevu, Mladenovcu i Duboni. Namenjene su svim roditeljima školske dece, sa ciljem da se pomogne u predvladanju dilema i problema koje roditeljstvo otvara. Između ostalog, imaće priliku da čuju, kako deca reaguju na traumatske događaje, koji su znaci, razlog za brigu, ali i kako biti podrška kada dete ne želi da priča.

O tome kako da se odgovori na izazove koje nosi povratak u školu, kao i moguća retraumatizacija, bilo je reči na prvoj tribini. Na istu temu ove nedelje psiholozi Jelena Radosavljev Кirćanski i Olga Borovnica razgovarali su sa roditeljima u Mladenovcu.

Naredna Tribina namenjena roditeljima planirana je za utorak, 19.09. u OŠ „Momčilo Živojinović“ U Duboni, a nedelju dana kasnije, 26.09., i u Smederevu.

Tribine za roditelje su su namenjeni svim roditeljima školske dece, sa ciljem da pomognemo u predvladanju dilema i problema koje roditeljstvo otvara.

Aktivnosti se realizuju putem projekta „Кrizna psihosocijalna podrška“ Radne grupe za mentalno zdravlje i sigurnost mladih Vlade Republike Srbije.

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *