Tribina u organizaciji mladenovačkog S.K. BB Basket

U petak 14.12.2018. godine u sali O.Š. Momčilo Živojinović sa početkom u 18:50h održaće se javna tribina na temu SPREČAVANJE NEGATIVNIH POJAVA (NASILJA) U SPORTU U CILJU UNAPREĐENJA FAIR PLAY IGRE I PROMOCIJE NENASILJA.

Tribinu organizuje S.K. BB Basket iz Mladenovca pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. Projekat su osmislili klupski treneri, a sve u cilju edukacije naših članova (prvenstveno dece, a i roditelja). Svedoci smo raznoraznih pojava nasilja u kući, na ulici, sportskim priredbama, itd… i smatramo da generalno celo društvo ne ide u dobrom smeru pa smo hteli da damo doprinos i ukažemo na negativne pojave nasilja, i pokažemo kako bi trebali mladi i njihovi roditelji da se ponašaju na sportskim priredbama i kao učesnici i kao posmatrači. Poznato je da je misija kluba od njegovog osnivanja, društveno koristan rad, usmeravanje mladih sportista i izvođenje na pravi put, ukazivanje deci na značaj školovanja, usađivanje navika deci koje će im biti od koristi u budućnosti, pripremanje mladih da budu korisni društvu i sebi te da i oni sutra na taj način vaspitavaju svoju decu što je formula za zdravo društvo kojem težimo…

Uspeli smo da dovedemo eminentnog predavača koji ima iskustvo u radu iz pomenute oblasti. Radi se o Mileni Cojić, diplomiranom pedagogu koja je završila Filozofski fakultet u Beogradu i zaposlena u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, odeljenje Mladenovac. Radi na mestu voditelja slučaja u Službi za zaštitu dece i mladih. U okviru službe bavi se pitanjima maloletničke delikvencije, nasilja u porodici, bračnog savetovanja starateljske zaštite dece bez roditeljskog staranja. Apel i poziv svoj deci i roditeljima koji su članovi kluba da odvoje vreme i dođu u pomenutom terminu i odslušaju predavanje, nakon čega će moći da postavljaju pitanja predavaču vezano za temu. Birali smo termin koji je najpogodniji kako bismo okupili što veći broj ljudi u cilju edukacije i usmeravanja dece u pozitivnom smeru.

U planu nam je da i u budućnosti organizujemo slične tribine u pomenutom cilju. Klub se ovom prilikom zahvaljuje Mileni Cojić što je prihvatila da bude predavač na pomenutom projektu, čast i zadovoljstvo nam je što ćemo imati priliku da slušamo eminentnog predavača iz te oblasti.