Saopštenje mladenovačkog Saveza za Srbiju

Saopštenje povodom osnivanja Savez za Srbiju u Mladenovcu Nakon osnivanja Saveza za Srbiju, kao najvećeg opozicionog bloka u Srbiji, i lokalne organizacije osnivača Saveza su krenule sa formiranjem Saveza na lokalu. Osnovali smo Savez u Mladenovcu, jer smatramo da građani zaslužuju da imaju alternativu i nadu da zaista može doći do promena. Nismo se okupili samo da bismo smenili vlast u našoj opštini, već da bismo smenili jednu politiku ponižavanja svih građana, naših komšija, prijatelja i porodica. Prešli smo sa reči na dela i dogovorili se oko zajedničkih tačaka ovde na lokalu i oko zajedničke borbe za normalan život svih naših sugrađana. Borba protiv politike siromaštva koju sprovodi aktuelna vlast, besplatni udžbenici za osnovce, mere za podsticaj nataliteta i podršku porodicama, čista pijaća voda, razvijanje turizma sa kojim se čeka iako imamo status banje, investiranje u privredu, mere podrške lokalnim poljoprivrednicima, slobodni izbori, pitanje Kosova i Metohije – tu nema mesta našim ideološkim razlikama, to su pitanja koja se tiču svih nas podjednako. Upravo to daje nadu da u Mladenovcu i u celoj Srbiji može doći do promena. Sklapanjem ovog i ovakvog Saveza načinili smo prvi korak ka ostvarivanju cilja – promenama, koje ćemo svi zajedno realizovati.

Vođeni tom idejom odbornička grupa „Za pravedni Mladenovac“ je na poslednjoj sednici promenila ime u „Savez za Srbiju – Mladenovac“ i na taj način poslala jasnu poruku: udružujemo se, nećemo odustati. Koristimo priliku da pozovemo sve opoziciono orijentisane strukture u Mladenovcu da se priključe zajedničkom radu, jer nas je sistem doveo do samo jednog izbora: ujedinjena vlast ili ujedinjena opozicija.

U Mladenovcu, 27.09.2018.god

Savez za Srbiju – Mladenovac