RANA NAJAVA OBILNIH PADAVINA ZA PODRUČJE BEOGRADA

Gradska opština Mladenovac i Štab za vanredne situacije na teritoriji gradske opštine Mladenovac od Sektora za vanredne situacije, Uprave za vanredne situacije u Beogradu i RHMZ, dobio je sledeću prognozu vremena:

RANA NAJAVA OBILNIH PADAVINA ZA PODRUČJE BEOGRADA (od 13. do 17.05.2019.) Od ponedeljka (13.05.) do petka (17.05.) velika količina padavina, ukupno za 5 dana od 70 do 90 l/kv.m.

UPOZORENJE NA OBILNE PADAVINE ZA PODRUČJE BEOGRADA: Sutra (13.05.) i u utorak (14.05.) ukupna količina padavina od 30 do 50 l/kv.m

Upozoravaju se građani sa teritorije gradske opštine Mladenovac na napred pomenutu ranu najavu obilnih padavina. Štab za vanredne situacije na teritoriji gradske opštine Mladenovac i Stručno operativni tima Štaba su u pripravnosti, o napred navedenoj ranoj najavi obavešteni su subjekti od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje sa teritorije opštine (a naročito JKP Mladenovac“), kao i Vatrogasno spasilačka jedinica Mladenovac.

U okviru preventivnog delovanja u odbrani od urbanih poplava, organizovaće se preko Saveta mesnih zajednica „Centar“, „Selters“ i „Bataševo“ podela džakova sa peskom.