Pušten u saobraćaj rekonstruisani mladenovački nadvožnjak

Pušten u saobraćaj rekonstruisani mladenovački nadvožnjak

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović pustili su danas u saobraćaj rekonstruisani nadvožnjak preko železničke pruge u Mladenovcu.
Događaju su prisustvovali i predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić koji je pozdravio prisutne, kao i predstavnici JP „Putevi Srbije” i kompanije „Štrabag”.

-Nekima će ovaj projekat delovati kao nevažan, ali za građanke i građane Mladenovca i te kako je važan jer je to jedna od najvažnijih saobraćajnica koja prolazi kroz ovu opštinu. U ovom trenutku radi se veliki broj infrastrukturnih projekata na teritoriji Beograda koje finansira Vlada Srbije, kao što je metro, a u novembru će biti potpisan sporazum o izgradnji BG voza, koji je za Mladenovac važan. Tako će Mladenovčani dobiti stabilnu vezu gradskom železnicom do centra grada, voz će saobraćati na deset, dvanaest do petnaest minuta u „špicu” i na 45 minuta van „špica”. Radi se i prva faza fabrike za preradu otpadnih voda, završava se obilaznica oko Beograda i kada se sve to sabere to je preko sedam milijardi evra različitih investicija Vlade Srbije- rekao je između ostalog zamenik gradonačelnika ,Goran Vesić.

-Кada smo započeli sanaciju mosta i uklanjanja kolovoza videli smo koliko je čelična konstrukcija propala. Seli smo sa čelnim ljudima iz Grada Beograda, Opštine i „Puteva Srbije” i odlučili da kompletno rekonstruišemo most u dužini 328 metara.renutno u Srbiji gradimo i projektujemo više od 1.200 kilometara brzih saobraćajnica i auto-puteva. Ali rekonstrukcija mosta je pravi primer da ne zaboravljamo i lokalne puteve, koji su takođe veoma važni-napomenuo je ministar Momirović.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je ministru Momiroviću i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću na velikoj podršci koju su dali građanima Mladenovca da reše ovaj problem.
– Nadvožnjak predstavlja žilu-kucavicu za nas. Trenutno radimo sedam velikih radova, asfaltiramo ulice, gradimo vodovodnu i kanalizacionu mrežu, radimo trotoare, zemljane i kamene puteve, nastavljamo da radimo i rešavamo probleme ljudi. Opština Mladenovac je uključena i u projekat „Čista Srbija”, te će tako od Vlade Srbije i Grada Beograda dobiti veliku investiciju, oko 40 miliona evra za izgradnju 60 kilometara kanalizacione mreže. Biće izgrađeno jedno veliko postrojenje u gradu i tri manja u seoskim sredinama, Jagnjilu, Velikoj Кrsni i Velikoj Ivanči, čime ćemo doprineti boljem i kvalitetnijem životu na opštini Mladenovac – istakao je Vladan Glišić.

Foto: GO Mladenovac


.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *