Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka

U okviru medijske promocije dobrovojnog služenja vojnog roka, Centar Ministarstva odbrane – Voždovac organizovao je štand u Mladenovcu sa ciljem da zainteresovane upozna sa akcijom Ministarstva odbrane Vlade Republike Srbije.

Kako smo obavešteni, na dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti pripadnici muškog i ženskog pola starosti od 19 do 30 godina. Obuka se realzuje u centru za osnovnu i specijalističku obuku. Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi propisano je da služenje vojnog roka traje šest meseci. Korisnici koji se prijave i dobrovoljno odsluže vojni rok imaju prioritet u zasnivanju radnog odnosa u Vojsci Srbije.

Vojniku za vreme trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem, u skladu sa zakonom između ostalog obezbedjuje se i novčano primanje koje trnutno iznosi oko 30 hiljada dinara, naknada putnih troškova za dobrovoljno javljanje u centar za obuku, prava iz zdravstvenog osiguranja po propisima iz zdravstvenog osiguranja u Vojsci Srbiji za vojne obveznike , smeštaj, hrana i vojna odeća.

Za pomoć i dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti referntu za vojnu obavezu Centra Ministarstva odbrane u opštini prebivališta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *