Prijem za mladenovačke Vukovce i učenike generacije (video)

Prijem za mladenovačke Vukovce i učenike generacije (video)

Najbolji osnovci i srednjoškolci bili su gosti na tradicionalnom prijemu koji Gradska opština Mladenovac organizuje za dobitnike diplome „Vuk Karadžić“.
Ove godine Mladenovac može da se pohvali sa 94 – oro nosilaca Vukove diplome od kojih su 10 učenici generacije.
Nosiocima diploma „Vuk Karadžić“ i „Kornelije Stanković“ dodeljena su na poklon Sabrana dela Jovana Dučića, a učenicima generacije Odabrana dela Branislava Nušića.
Domaćin prijema, predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić, čestitao je đacima na uloženom trudu i rezultatima koje su postigli.
„Trenutak kada nagrađujemo i promovišemo vaše uspehe, prilika je da se zahvalimo roditeljima bez čije podrške vaši rezultati ne bi imali ovu dimenziju. Takođe, svi zajedno zahvalni smo vašim nastavnicima čije ste znanje, misli i dela nasledili, prihvatali i usvajali.
Život nije kliše, sa unapred određenim ivicama. Život je uvek najstrožiji profesor. Dragi maturanti, vi pripadate vremenu modernih tehnologija i ogromnih globalnih šansi. Budite vladari tog vremena. Prihvatajte odgovornost i izazove u budućem školovanju. Budite smeli u idejama i ne dozvolite da vas išta spreči u želji da nadmašite sebe i druge. Tražite svoj put i borite se za njega. Čast je gledati vas kako izrastate u velike ljude, rekao je Glišić.
Čestitke učenicima generacije na ovoj svečanosti uputila je i porodična firma „Braća Mirčić“ koja im je dodelila satove švajcarske kompanije za proizvodnju satova Grovana.
Svim nagrađenim učenicima želimo da uvek budu puni želje da nauče nešto novo, da sebe izgrade kao ličnost na ponos njihovih nastavnika, roditelja i grada u kojem žive.

Tekst Gradska opština Mladenovac. Video Mladenovac Uživo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *