Predstava „Zaboravljene“ za Nevenu Vujić

Predstava „Zaboravljene“ za Nevenu Vujić

Mladenovačka publika biće u mogućnosti da u sredu 17. aprila pogleda pozorišnu predstavu „Zaboravljene“ u proizvodnji produkcijske kuće “Beo Art“.

Prihod od karata biće namenjen za lečenje Nevene Vujić iz Dubone koja je nedavno teško ranjena kad je Uroš Blažić iz ovog sela usmrtio osamoro ljudi.

Predstavu je režirala Marija Milenković, a igraju: Katarina Radivojević, Ana Franić, Vaja Dujović i Nina Nešković .

“Zaboravljene” je komad o ženama koje su ostavile upečatljiv trag u srpskoj istoriji, a koje nisu doživele da se njihovo delo vrednuje na način, kako su one to, bez sumnje, zaslužile. Ono što je izuzetna retkost, je činjenica, da su one pokazale svoju veličinu, prolazeći kroz taj neadekvatan tretman naroda, kome su toliko dali, na jedan dostojanstven način, ne skrećući pažnju na nanetu im nepravdu, verujući da su sve uradile čistog srca, ne očekujući priznanja. Lako je zaključiti da je to, istovremeno, priča o nama i našem mentalitetu, kao i o kulturi zaboravljanja, koju brižljivo gajimo.Jedan od ciljeva ove predstave je i taj, da se, jednom za svagda, zamislimo nad svojim svetonazorima, kako bi, kao društvo, zakoračili u lepšu budućnost.

“Zaboravljene” je komad, sastavljen od više slojeva, pa se, uporedo sa navedenim radnjama, razvija i slika položaja žene u društvu, kojem pripadamo. Taj proces emancipacije društva je spor i težak, traje još uvek, zbog naše tradicionalne konzervativnosti i nespremnosti muške populacije da, tek tako, napusti svoj privilegovan položaj u tom odnosu.

Predstava obiluje muzičkim sekvencama, starim srpskim pesmama, ali i brehtovskim songovima, dramaturgija je fragmentarna, dinamična, brza, scena je prepuna lepih žena i maštovitih rešenja reditelja, tako da je to spoj plemenith ideja, ukazivanja na neophodnost promjena društvenog ponašanja, nostalgičnih osećanja i predivnih slika stvorenih maštom reditelja i igrom glumica…

Prodaja ulaznica po ceni od 700 dinara biće na blagajni Crntra za kulturu i turizam Mladenovac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *