Predstava „Ana Karenjina“ Novosadskog pozorišta pobednik festivala u Mladenovcu

Predstava „Ana Karenjina“ Novosadskog pozorišta pobednik festivala u Mladenovcu

Predstava Ana Karenjina Novosadskog pozorišta u režiji Dejana Projkovskog apsolutni je pobednik mladenovačkog  Pozorišnog festivala „Teatar u jednom dejstvu “.

Na festivalu koji je ove godine održan po 37 put i u specifičnim pandemijskim okolnostima poklopile su se odluke publike  i stručnog žirija tako da je na svečanoj ceremoniji koja je prethodila predstavi iz revijalnog programa „Idem putem pa zagrlim drvo“ uručena nagrada Valentinu Vencelu, upravniku Novosadskog pozorišta .

Na ovogodišnjem festivalu mladenovačka publika imala je priliku da pogleda  četiri takmičarske predstave -„Ako dugo gledaš u ponor“ u izvođenju Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara, „Ana Karenjina“ Novosadskog pozorišta, „Ko se boji Virdžinije Vulf“ u koprodukciji  BDM Ulysses  i „Ovaj će biti drugačiji“ Ateljea 212.

Kad je reč o propratnom sadržaju, festival su oplemenili knjževno veče Igora Marojevića, Kabare Zijaha Sokolovića  i predstava  „Idem putem pa zagrlim drvo“ sa Andrijom Miloševićem u režiji Jane Maričić po tekstu Miodraga Karadžića.

U video prilogu možete pogledati  odluke žirija i razgovor sa Brankom Miloradovićem, direktorom mladenovačkog Centra za kulturu i turizam

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *