Poznati finalisti mladenovačkog turnira u malom fudbalu

Tradicionalni Novogodošnji turnir u malom fudbalu koji se po trideset i treći put održava u mladenovačkom Sportskom Centru “Ljubomir Ivanović Gedža” ušao je u samu završnicu.

U utorak 14. januara biće poznati poznati prvaci u konkurenciji seniora i veterana kao i najuspešniji pojedinci na sportskoj manifestaciji koja više od tri decenije okuplja veliki broj ekipa i ljubitelja malog fudbala ne samo iz grada pod Kosmajem već i iz okolnih gradova..

Nakon utakmica u kvalifikacionim grupama, a zatim i dva kruga nokaut sistema, mladenovačka publika u nedelju uveče prisustvovalo je zanimljivim polufinalnim duelima. Opšti je utisak da su viđeni susreti puni takmičarskog naboja, ali i neizvesni do same završnice što najbolje pokaziju konačni rezultati.
U prvom polufinalu veterana, ekipa Libar Hom sastavljena od poznatih mladenovačkih fudbalera golom sportskog direktora OFK Mladenovca, Gorana Spasića savladala je Bekament iz Arandjelovca rezultatom 1:0. U drugom susretu, Kubis koji tradicionalno slovi za jednog od favorita, to zvanje potvrdio je i ovog puta savldavši aranđelovački Elektrotop rezultatom 3:0.
Kad je reč o seniorskoj konkurenciji, Kubis se potvrdio za mali kuriozitet jer će imati finalistu i u ovoj uzrasnoj kategoriji. Jagnjilci su imali više sreće u duelu protiv ekpe AS Dragi jer su slavili nakon boljeg izvodjenja penala. Odlična utakmica sa dosta preokreta, lepih akcija i golova u regularnom toku završena je rezultatom 3:3. U drugom seniorskom finalnom duelu MD LIV savlado je Radojević Servis rezultatom 3:1 tako da će ekipa za koju nastupa nekolicina igrača obrenovačkog kluba malog fudbala Palež pokušati da osvoji novčani iznos namenjen prvoplasiranoj ekipi.

Novčani fond ovogodišnjeg turnira na kojem je učestvovalo trideset i devet ekipa i koji se igra pod pokroviteljstvom GO Mladenovac u suorganizaciji sa SC “Ljubomir Ivanović Gedža “ iznosi šesto hiljada dinara. Finalno veče zakazano je za utorak 14. januara kada će biti odigrane i utakmice za treće mesto u obe konkurencije.