Počela nova školska godina

Počela nova školska godina

Danas je i zvanično počela nova školska godina. Kako portal Mladenovac Uživo saznaje u tri gradske škole upisano je 374 prvaka. Najviš u OŠ „Momčilo Živojinović“ koju će pohađati 177 prvaka, u OŠ „Sveti Sava“ upisano je 100, a u OŠ „Kosta Đukić“ 97 najmlađih školaraca. U brojke je uračunat i broj upisanih prvaka iz izdvojenih odeljenja u seoskim školama.

Kad je reč o novoj školskoj godini, prvi put, svi osnovci i srednjoškolci dobiće besplatne komplete udžbenika koje je za njih obezbedio Grad Beograd. Besplatan prevoz obezbeđen je za sve srednjoškolce, a postavljeni su i prečišćivači vazduha u svakoj od učionica osnovnih i srednjih škola.

Nedavno je kao specifičan početak nove školske godine ocenila resorna ministarka Slavica Đukić Dejanović koja je između ostalog izjavila:

„U prvoj nedelji biće tih tematskih razgovora, radionica, savetovališnog rada, biće upućeni nastavnici i učenici da u sklopu sopstvene kreativnosti, u zavisnosti od uzrasta deteta, od tipa škole, izaberu teme iz više oblasti za koje smatraju da su za njih prioritetne. Dakle, jedna individualnost u sistemu obrazovanja koji mora ostvariti svoj plan i program i rutinu. U drugoj nedelji meriće se znanja, ali bez ocenjivanja. Dakle, koliko je neko u prethodnom školovanju dostigao u svojim znanjima i obrazovanju i koja je njegova startna osnova kako bi kompeticija postojala samog učenika i nastavnika za njegovo napredovanje, to pojedinačno. Taj kolektivni duh će se negovati kroz identitet škole kom će se pridaviti mnogo veći značaj“.

Portal Mladenovac Uživo svim školarcima, prosvetnim radnicima i školskom osoblju želi srećnu i uspešnu školsku godinu.

Ovaj prilog sufinansiran je od strane GO Mladenovac u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *