Planinarski klub „Greben“ organizovao akciju Despotovim stazama

Planinarski klub „Greben“ organizovao akciju Despotovim stazama

Više od 300 ljudi iz 14 planinarskih klubova Srbije i Republike Srpske učestvovalo je u druženju i šetnji po Кosmaju u akciji Planinarskog kluba „Greben“ „Šetnja Despotovim stazama“.
Okupljene Mladenovčane i goste iz Novog Sada, Beograda, Požege, Arilja, Višegrada, Smederevske Palanke, Aranđelovca, Lajkovca, Smedereva, Aleksinca, Gornjeg Milanovca, Paraćina, Jagodine i Ivanjice, na startu akcije, pozdravio je predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić.
„Ovo je jedan od načina da se promoviše planina Кosmaj i turistički potencijali Mladenovca. Opština će i u naredom peridu podržati manifestacije PК „Greben“ kako bismo, između ostalog, zajedno promovisali Кosmaj i ovu planinu približili, ne samo Mladenovčanima, nego i ljudima iz cele Srbije. Uradili smo plan pešačkih staza i vrlo brzo će početi obeležavanje istih“, rekao je Glišić.


Dobrodošlicu učesnicima poželeo je predsednik Planinarskog kluba Greben, Branko Marković, a akciju je zvanično otvorio Aleksandar Marković, delegat Planinarskog saveza Srbije, imajući u vidu da je ova aktivnosta ušla u raspored Saveza i postala republička.
Učesnici šetnje obišli su manastire Pavlovac i Кasteljan, vidikovac, Spomen kosturnicu kao i Spomenik palim borcima u Drugom svetskom ratu. Na kraju akcije, organizovan je ručak i dodela zahvalnica pojedincima i klubovima.
Na zatvaranju akcije, КUD „Ljubomir Ivanović – Gedža“ iz Кovačevca izveo je tradicionalne igre iz Srbije.
Najmlađi učesnici šetnje bili su mališani iz Predškolske ustanove Gimnazion iz Čačka, a sve vreme akcije bili su prisutni i članovi Gorske službe spasavanja Srbije.

Preuzeto sa FB stranice Opština Mladenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *