Otvorena ispostava komunalne milicije u Mladenovcu

Otvorena ispostava komunalne milicije u Mladenovcu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je u Mladenovcu novu ispostavu Кomunalne milicije i razgovarao sa milicionarima koji rade na teritoriji ove gradske opštine. Obilasku su prisustvovali predsednik GO Mladenovac Vladan Glišić, rukovodilac unutrašnje kontrole Sekretarijata za poslove komunalne milicije Ranko Šekularac, v. d. podsekretara Đorđe Vukajlović, direktor JКP „Parking servis” Andrija Čupković, načelnik Policijske stanice Mladenovac Đorđe Burdelj i šef Odseka Mladenovac za komunalnu miliciju Bojan Rakanović.
Vesić je istakao da se otvaranjem nove stanice Кomunalne milicije ostvaruje strategija da svaki deo Beograda bude pokriven kako bi svuda vladao komunalni red.
– Pre nekoliko godina u Beogradu je bilo tek nešto više od 200 komunalnih milicionara, danas ih ima 390 i prvi put smo u prilici da otvorimo stanice van centra grada. Do sada smo ih otvorili u Mladenovcu, Obrenovcu a biće otvorena i u Barajevu. Uskoro će biti otvoren konkurs za novih sto komunalnih milicionarki i milicionara, tako da ćemo imati skoro 500 komunalnih milicionera, što će omogućiti da se stanice otvore i u preostalim prigradskim opštinama – kazao je Vesić.


On je naglasio da je prisutnost komunalne milicije važna jer ona rešava mnoge komunalne probleme.
– To su buka, bacanje smeća, parkiranje i mnogo drugih problema na koje se sugrađani žale a koje sama policija zbog prirode svog posla ne može da rešava. Ova stanica je za početak dovoljna, ali ćemo u Mladenovcu napraviti potpuno novu zgradu gde će, pored Кomunalne milicije biti i inspekcija i na taj način ćemo pokazati da će ovde biti i više od 20 komunalnih milicionara. Stalno ulažemo u ovu službu, oni imaju nove automobile, a očekujemo uskoro da svi dobiju nove i kvalitetne uniforme jer želimo da ulažemo u ljude koji štite red u gradu i koji su u službi građana – istakao je Goran Vesić.
Predsednik GO Mladenovac Vladan Glišić je zahvalio gradskoj vlasti i zameniku gradonačelnika na podršci u ispunjavanju obećanja o otvaranju ispostave Кomunalne milicije u Mladenovcu.
– Građani opštine će otvaranjem ove ispostave dobiti kvalitetniju i bolju komunalnu uslugu, sigurnost i bezbednost, kako lica tako i imovine. Zajedno sa policijskom stanicom i ispostavom komunalne milicije trudićemo se da sa svim opštinskim službama napravimo dobar plan saradnje i radimo u interesu građana Mladenovca – istakao je Glišić.
Rukovodilac unutrašnje kontrole Sekretarijata za poslove komunalne milicije Ranko Šekularac je podsetio da će otvaranjem ispostave komunalna milicija biti prisutnija na teritoriji ove opštine.
– Građani prigradskih opština takođe imaju pravo na poštovanje komunalnog reda baš kao i oni koji su u centru grada. Nadam se da ćemo sa građanima, inspekcijama i policajcima PS Mladenovac imati dobru saradnju i zajednički raditi u interesu građana – kazao je Šekularac.

Izvor: beograd.rs .
Foto: GO Mladenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *