Otvoren 17. Sajam etno hrane i pića: Mladenovčani ponudili svoje proizvode (video)

Otvoren 17. Sajam etno hrane i pića: Mladenovčani ponudili svoje proizvode (video)

Danas je pod kupolama Beogradskog sajma otvoren 17. Sajam etno hrane i pića. Reč je o najvećoj smotri prozvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda u regionu.

Sajam koji organizuje Beogradski sajam uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva , vodoprivrede Srbije, kao i Grada Beograda okupio je preko 300 izlagača među kojima su i predstavnici mladenovačke opštine – Mlekara „Granice“, preduzeća Agrose i Destilerija Despot, poljoprivredna gazdinstva Stanković, Azdejković, Janković i Jocić, udruženja „Vredne ruke Rabrovca“, „Od predaka za budućnost“ i „Sobrašice“.

Otvarajući Sajam etno hrane i pića, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković je rekla da se organska proizvodnja prethodnih godina dosta razvila u našoj zemlji i da se sada time bavi oko 7.000 poljoprivrednih gazdinstava.

Ministar bez portfelja za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev izrazio je zadovoljstvo jer su na sajmu prisutni i izlagači iz manje razvijenih opština, dok je Gradski sekretar za poljoprivredu Savo Pavičić istakao da su za 2023. godinu obezbedili podsticajna sredstva za poljoprivrednike u ukupnom iznosu od 450 miliona dinara.

U okviru pratećeg programa organizuje se i niz edukacija i manifestacija posvećenih standardizaciji, unapređenju pakovanja, plasmana kao i marketinga odnosno promocije tradicionalnih prehrambenih proizvoda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *