Otklonjeni nedostaci na mladenovačkom „Seltersu“

Otklonjeni nedostaci na mladenovačkom „Seltersu“

Nije  nepoznanica da  mladenovački gradski stadion „Selters“ više podseća na dobro pokošenu i obeleženu travnatu površinu među ruinama, nego na poprište fudbalskih duela gde su su se do 2013. godine igrale i utakmice saveznog ranga takmičenja.

Stadion „Selters“ izgrađen je angažovanjem članova uprave nekadašnjeg FK „Jedinstva“ (kluba koji se 1962. godine fuzionisao sa mladenovačkim „Metalcem“ i tako nastao današnji OFK Mladenovac) i inženjera Milete Radosavljevića. U funkciju je pušten 1955. godine, ali zanimljivo da ga je od samog čina svečanog otvaranja pa do danas pratio splet  nepredviđenih okolnosti. Na sam dan kad je bila zakazana mladenovačka fudbalska fešta povodom otvaranja novog stadiona, stariji ljubitelji fudbala u gradu pod Kosmajem pamte da se tog 3. avgusta 1955. godine izlila obližnja rečica Lug i unapred zakazan susret sa begradskom Crvenom zvezdom  predvođenom Rajkom Mitićem, Vladimirom Bearom, Brankom Stankovićem, Borom Kostićem, Ivanom  Toplakom… umesto na novom terenu  odigran je na igralištu „Sajmište“.

Komisija za terene i stadione prošle godine (5.10.2023) uočila je nedostatke i dostavila najstarijem mladenovačkom ligašu koje je bilo obavezno otkloniti da bi se dobila dozvola za odigravanje utakmica drugog dela prvenstva Beogradske zone koje počinje 2. marta kad će Mladenovčani ugostiti Šušnjar 1977.

Bilo je neohodno staviti novi busen i visinu gola sa 2.30 koliko je bilo izmereno  na pojedinim delovima prečke podići na 2,44 m. što je  u skladu sa pravilnikom o standardizaciji terena i  igrališta u zonskom rangu takmičenja. Mladenovčani su bili u obavezi da skrate i širinu terena koji sada iznosi  105 x 68 m.

Prijem terena izvršila je komisija FSB, u sastavu predsednik Dragoljub Spasić , članovi Radenko Stevović i Petar Anokić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *