Oslobođen Stevan Vlajić: Mladenovački naprednjaci izdali saopštenje

Oslobođen Stevan Vlajić: Mladenovački naprednjaci izdali saopštenje

Stevan Vlajić, aktivista GG „Dogovor za Mladenovac“ i budući odbornik lokalne skupštine pušten je večeras iz Centralnog zatvora. Njega je na skupu građana okupljenih kod Spomenika palim ratnicima u centru Mladenovca dočekalo stotinak sugrađana.

Vlajić je priveden pre dva dana u Mladenovcu i određen mu je pritvor u trajanju do trideset dana, zbog kršenja zabrane prilaske dosadašnjem predsedniku opštine Mladenovac Vladanu Glišiću.

Rešenje o pritvoru doneto je 1. jula, dan pred lokalne izbore. U rešenju, u koje je Danas imao uvid, stoji da Vlajić „29. 5. 2024. prema izveštaju policijske stanice Mladenovac prišao predsedniku gradske opštine Mladenovac, Glišić Vladanu ispred prostorija Srpske napredne stranke, na razdaljini od 0,5 metar (…) i snimao ga mobilnim telefonom“.

Povodom Vlajićevog oslobađanja, kasno večeras saopštenjem za javnost oglasio se i Opštinski odbor SNS  iz Mladenovca. U saopštenju se navodi:

Opštinski odbor SNS Mladenovac najoštrije osuđuje puštanje iz pritvora aktiviste Grupe građana „Dogovor za Mladenovac“ Stevana Vlajića kojem je, zbog kršenja zakonom izrečene mere zabrane prilaska predsedniku opštine Vladanu Glišiću, određen pritvor u trajanju od trideset dana u Centralnom zatvoru.
Umesto da se argumentima i rezultatima rada bori za ostvarivanje svojih političkih ciljeva, Đilasov nasilnik Stevan Vlajić već godinama pokušava da se, zajedno sa nekolicinom svojih istomišljenika, domogne vlasti izazivanjem incidenata, perfidnim pretnjama i nasilničkim ponašanjem.
A činjenica da su aktivisti Grupe građana „Dogovor za Mladenovac, uprkos Vlajićevog puštanja iz pritovra, ipak organizovali juče najavljeni protest, jasno govori da im je jedini motiv prikupljanje političkih poena i izazivanje haosa na ulicama Mladenovca.
Pozivamo nadležne organe da postupe u skladu sa zakonom imajući u vidu da je Vlajić ove godine presudom Osnovnog suda u Mladenovcu proglašen krivim zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti i pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu zatvora od sedam meseci zbog divljačkih pretnji upućenih predsedniku opštine Mladenovac.
Opštinski odbor SNS Mladenovac najoštrije osuđuje svako siledžijsko ponašanje bahatih pojedinaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *