Okončano veštačenje pasa koji su na smrt izujedali Vladana Radosavljevića

Okončano veštačenje pasa koji su na smrt izujedali Vladana Radosavljevića

Veštačenje tri psa, koja su 4. januara u Velikoj Ivanči  napala Vladana Radosavljevića koji je od povreda preminuo, dostavljeno je Osnovnom javnom tužilštvu u Mladenovcu. Utvrđeno je da dva psa pripadaju psima koji mogu biti opasni po okolinu.

Vestačenje je obavio Fakultet veterinarske medicine. Dva psa (ženke) su mešanci terijera tipa bul a treći (ženka) je mešanac nepoznatog rasnog porekla i na osnovu izgleda ne spada u grupu opasnih pasa.

Kako su preneli mediji, psi su držani na nebezbedan i rizičan način. Nalazili su se u boksu sa rezom bez katanca na delu imanja koje nije bilo obezbeđeno ogradom na adresi u Velikoj Ivanči. Takođe navodi se da na kapiji nije postojalo obaveštenje da se nalaze psi koji su opasni.

Nakon što razmotri veštačenje i uporedi sa drugim prikupljenim dokazima,Tužilaštvo u Mladenovcu će u najskorije vreme doneti javnotužilačku odluku u ovom predmetu. Takođe OJT u Mladenovcu sprovodi dokazne radnje protiv Violete M. (50) zbog sumnje da 4. januara u Velikoj Ivanči nije obezbedila kavez sa psima koji su kasnije tog dana napali Vladana Radosavljevića (62) a koji je od posledica ujeda preminuo.

Za ovo delo – Teška dela protiv opšte sigurnosti izvršeno iz nehata zaprećena je kazna od 1do 8 godina zatvora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *