OFK Mladenovac „zida nove temelje“ svoje omladinske škole

OFK Mladenovac „zida nove temelje“ svoje omladinske škole

OFK Mladenovac postavlja nove temelje svoje omladinske škole. Nedavno izabrano klupsko rukovodstvo  na čelu sa predsednikom Bojanom Ralićem odlučno je da ovih vrelih julskih dana pored stvaranja tima koji će započeti planiranu  trogodišnju „operaciju Druga liga“ fokus usmeri i na rad sa mlađim selekcijama.

Klub sa Seltersa više neće biti produžena ruka lokalnih privatnih škola fudbala, već će isključivo iz svog klupskog kadra nedriti talente. U aktuelnom zonaškom stepenu takmičenja Mladenovčani su u obavezi koje je propisao FSB da raspolažu sa dve mlađe selekcije, dok je za takmičenje klubova u trećeligaškom rangu neophodno imati pored seniorskog i tri tima mlađih uzrasta.

Kako Mladenovac Uživo saznaje, rad sa mlađim uzrastima počev od škole fudbala, petlića, pionira, kadeta i omladinaca biće poveren licenciranom treneru Predragu Peđi Jovanoviću koji će obavljati dužnost direktora omladinske škole OFK Mladenovca.

Poslednji izdanak mlađih selekcija OFK Mladenovca od čijeg je transfera klub imao korist bio je  povremeni reprezentativac Aleksa Terzić koji je preko Crvene zvezde, Grafičara (pozajmljen), Sampdorije, Empili (pozajmljen) stigao do austrijskog  Red Bul Salcburga čije će boje braniti i predstojećoj takmičarskoj sezoni. Nažalost od procenta Terzićevog transfera (oko 112 hiljada evra) klub nije imao preveliku korist, ali po svemu sudeći jesu pojedinci u „čerupanju“ o čemu  je Mladenovac Uživo pisao u prethodnom periodu.

Kroz istoriju rada sa mlađim uzrastom, ostaće zabeleženo da je najveći uspeh postignut davne 1965. godine kad su omladinci OFK Mladenovca osvojili kup Srbije savladavši u finalu Crvenu zvezdu rezultatom 2:1 da bi 24. aprila 1965 na gradskom stadionu u Skoplju u predigri utakmice Vardara i tuzlanske Slobode pred deset hiljada gledalaca odigrali osminu finala kupa Jugoslavije u kojem su poraženi od domaćeg Vardara 1:0.

Kako se u savremenim fudbalskim tokvima klubovi finansiraju od prodaje televizijskih prava, ulaznica, sponzorskih ugovora i od transfera igrača onda je neophodno na Seltersu gledati u budućnost i osloniti se na razvijanje omladinske škole čiji bi se benifiti osetiliposle neophodnog sistematskog rada.

Ostaje da vidimo da li u Mladenovčani zakoračili u svetliju fudbalsku budućnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *