OFK Mladenovac – Proleter (Mihajlovac) 3:0

OFK Mladenovac – Proleter (Mihajlovac) 3:0

Ako je po onoj narodnoj da se po jutru dan poznaje, onda OFK Mladenovac, lider prvenstva Zonske lige grupe Beograd može sa dozom pojačanog optimizma očekivati nastavak prvenstva i premijerni duel protiv Sopota.
Mladenovčani su u prvoj kontrolnoj utakmici odigranoj na terenu sa veštačkom podlogom Sportskog Centra FSB na Adi rezultatom 3:0 savladali Proleter iz Mihajlovca koji se takmiči u Srpskoj ligi grupe Zapad. Zanimljivo je da Mihajlovčane kojima predstoji grčevita borba za opstanak jer se u konkurenciji šesnaest klubova nalaze na petnaestom mestu(ligu napuštaju četiri najslabije plasirana tima) predvodi trener Goran Putko Mihajlović, nekadašnji golgeter OFK Mladenovca i prvi strelac Druge savezne lige(23 gola) iz sezone kad su Mladenovčani ostvarili najveći klupski uspeh osvajanjem trećeg mesta iza niškog Radničkog i kruševačkog Napretka.
Trener Goran Spasić u duelu protiv Mihajlovčana isprobao je sve raspoložive snage kojima je jedino nedostojao opravdano odsutni povratnik Miloš Maksimović. Proleter je u prvom delu susreta imao više loptu u posedu, ali taktika po principu pokvariti igru protivniku i doći u šansu za pogodak donela je Mladenovčanim veći broj prilika koje nisu materijalizovane.
U drugom poluvremenu do izražaja je došla brzina Mladenovčana, tačna proigravanja i smirenost u završnoj fazi akcije što je rezultiralo pogocima Marinkovića u 53, F. Stevanovića u 72, Kostić 78 minutu susreta.
Nažalost Mladenovčane je u završnici zadesio peh jer je nakon jednog duela na zemlji ostao da leži štoper Milan Stevančević kojem je iskočilo rame tako da je prevežen u Urgentni centar gde mu je ukazana pomoć.
-Moramo biti zadovoljni pobedom i pristupom igri od strane svih pojedinaca. Nesreća je to što se dogodilo Stevančeviću, ali se nadamo njegovom brzom oporavku i povratku u trenažni proces jer je reč o igraču čije su iskustvo i znanje od neprocenjivog značaja za našu zadnju liniju. Igra novajlija protiv srpskoligaša iz Mihajlovca uliva optimizam da ćemo istrajati u nastojanjima da se plasiramo u Srpsku ligu-rekao je za portal Mladenovac uživo trener Goran Spasić.
OFK Mladenovac: Marić, Petrović, Filip Maksimović, Rajković, Vukićević, Milić, Pantić, Kostić, Đorđević, Kretić, Matejić. Igrali su još: Pavlović, Čokić, Nikolić, Stevančević, F. Stevanović, D. Stevanović, Marinković.

Proleter Mihajlovac: Jovković, Blagojević, Bačanin, A. Lukić, M. Lukić, Milisavljević, Maksimović, Vasić, Redžić, Milovanović, Najdanović. Igrali su još: M. Lukić, Živković, Živić, Vasiljević, Stević.
Drugu kontrolnu utakmicu OFK Mladenovac odigraće u petak u Lazarevcu protiv srpskoligaša Stepojevac Vage .
Dragan Nikolić