Ofk Mladenovac – Karadjordje 3:3

Prošlosezonska triler završnica Prve beogradske lige u kojoj se fudbalska igra poput Hičkoka poigravala izmedju zapleta i raspleta, a uloge tragičara i junaka, bolje reći srećnika ostavila za završnu scenu odnosno poslednje prvenstveno kolo u kojem su se Dunavac i Boleč nerešenim ishodom fudbalski samoubili ugasivši snove o prvom mestu, a OFK Mladenovcu podarili plasman u Beogradsku zonu , danas nije ništa drugo nego samo jedna od stranica istorije kluba sa Seltersa koji se ovih julskih dana okreće novim nadanjima i novom ligaškom rangu koji je pod ingerencijom Fudbalskog saveza Beograda.
Mesec dana pre početka prvenstva OFK Mladenovac na svom terenu dočekao je dojučerašnjeg srpskoligaša iz Topole koji je nakon ispadanja u niži rang doživeo promene u igračkom kadru jer su Karadjordjevu varoš napustili brojni igrači koji su nosili teret poprilično kvalitetne lige u porodici srpskih fudbalskih trećeligaša. Ako je donositi zaključke po prikazanoj igri u prvom poluvremenu onda se može konstatovati da na Seltersu ima kvalitetnog štofa za dobro odelo. Treba ga samo dizajnirati i lepo ispegalati što je u ovom trenutku zadatak kako uprave tako i trenera Gorana Spasića i njegovog pomoćnika Siniše Jankovića. Mladenovac je u prvih 45 minuta po teškom i sparnom vremenu ali dobro pripremljenom terenu prosto pregazio goste iz Topole jer je posle prvog poluvremena glasio rezultat 3:0 za domaći sastav.
Bilo je lepo gledati brzu i efikasnu igru, ali i disciplinovanu što je nedostajalo u prošlosezonskom takmičenju iako su u foto finišu Mladenovčani prvi prošli kroz cilj. Strelci za Mladenovac bili su Kretić u četvrtom i dvadeset prvom minutu kao i Kostić u desetom koji je asistirao kod prvog pogotka. U drugom poluvremenu pomoćni trener Siniša Janković koji je umesto sprečenog Spasića vodio tim sa klupe iako smo ga prošle sezone vidjali u dvojnoj ulozi jer je bio jedan od onih koji su u poznim igračkim godinama izneli deo tereta u satavu ukomponovanom od mladenovačke mladosti i iskustva, odlučio je da šansu pruži čak sedmorici rezervista što su gosti iz Topole iskoristili da kazne i rezultatsko stanje dovedu do egala jer se mreža rezerviste Petrovića od 52 do 78 minuta zatresla tri puta.Strelci ya goste bili su Dulanović, Živanović i Todorović.
Mladenovčani su su za desetak dana odigrali tri kontrolna susreta u kojima su ispoljili efikasnost koja može uliti optimizam pred početak takmičenja u Beograskoj zoni. Najpre su savladali Partizan iz Darosave rezultatom 2:0.Reč je o protivniku koji će se takmičiti u Podunavsko-šumadijskoj zoni. Zatim je sa 4:1 savladan Vrčin, poznanik iz Prve beogradske lige.
Utakmicu protiv Karadjordja OFK Mladenovac je počeo u sastavu: Marić, D.Stevanović Stevančević, Milić, V.Nikolić, Maksimović, F.Stevanović, Kretić, Matejić,M. Nikolić i Kostić. U drugom poluvremenu šansu su dobili Petrović, Kojić, Bogićević, Milošević, Radošević, Cvetić,Brkić.
D.Nikolić