Održani kovačevački Balkanski susreti (video)

Održani kovačevački Balkanski susreti (video)

Od 24. do 27. avgusta KUD „Ljubomir Ivanović Gedža“ bio je domaćin tradicionalne manifestacije „Balkanski susreti- Made in Kovačevac“ koja je održana po sedmi put u ovom mladenovačkom selu.

Tokom tri dana ljubiteljima foklora predsatvili su se gosti iz Slovenije, tačnije foklorna grupa iz Celja , „Bosnia Folk“ iz Zenice, foklorni ansambal „Malerševo“ iz Makedonije, FA „Podgorica „(Crna Gora), KUD „Oplenac“ iz Topole, KUD „Dragan Kecman “ (Kučevo), KUD „Sretenje“ (Orašac), „Elektroporcelan“ (Aranđelovac) i mladenovačka društva „Šumadija“ i „Prelo“.

Učesnicima festivala prijem u Svečanoj sali dr Elsie Inglis priredio je Vladan Glišić, predsednik GO Mladenovac, a nakon razmene poklona usledio je defile kroz centar Mladenovca i nastup na gradskom trgu.

U okviru festivala realizvan je i propratni kulturni program.

Tradicionalno i ove godine održana je Likovna kolonija,, B’art kod.“ Ona je okupila umetnike iz zemalja regiona. A učesnici ovogodišnje koja je održana a u OŠ “Živomir Savković” bili su likovni stvaraoci iz Slovenije, Makedonije kao i specijalni gost Saša Bogdan (BiH).

Kad je reč o mladenovačkim slikarima na koloniji učešće su uzeli  Tanja Mihailović, Jasmina Matović, Slavica Višnjić, Marija Gajić Cvjetićanin, Radmila Mitrović, Radiša Marinković, Vesna Kostić, Zoran Fila,  Nora Fila i  Ljilljana Nikolić.

Foto: Dragan Milenković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *