Održana treća redovna sednica Skupštine FS Beograda 53. saziva

Održana treća redovna sednica Skupštine FS Beograda 53. saziva

U sali GCFK “Stari DIF” održana je treća redovna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Beograda 53. saziva. Sednicom je predsedavao potpredsednik FS Beograda Goran Spasojević. Skupštinskom zasedanju prisustvovalo je dvadeset i sedam od četrdeset delegata. Na početku rada potpredsednik Goran Spasojević je pozdravio sve prisutne delegate i goste koji su prisustvovali ovom zasedanju. On je predložio dnevni red koji je jednoglasno usvojen, a zatim su izabrana radna tela Skupštine FSB. U radno predsedništvo su ušli potpredsednik FSB Goran Spasojević, Miloš Dangubić i Marko Ranković. Za zapisničara je predložen Duško Milanović, a za dva overivača zapisnika Dragan Tanić i Marko Cvetković. U verifikacionu komisiju izabrani su Dejan Filipović, Bojan Davidović i Dejan Đurđević. Posle toga zasedala je Verifikaciona komisija čiji predsednik Dejan Filipović je saopštio da postoji kvorum i da ova skupština može da legitimno donosi sve odluke.

U ime Fudbalskog saveza Srbije delegate Skupštine FS Beograda i goste na sednici pozdravio je Aleksandar Grdinić koji je u svom obraćanju podvukao značaj donošenja novog Statuta FS Beograda i ukratko istakao neke od njegovih najvažnijih delova. On je poželeo uspešan rad ove Skupštine.

Zatim je potpredesednik Goran Spasojević, pošto je usvojen zapisnik sa prethodnog zasedanja održanog 23. februara 2021. godine, kroz sledeću tačku dnevnog reda, pred delegate stavio da se izglasa odluka povodom predloga Izvršnog odbora FS Beograda za razrešenje Marka Pantelića sa funkcije predsednika Fudbalskog saveza Beograda. To su delegati usvojili jednoglasno, pa je na taj način Marko Pantelić formalno razrešen te funkcije.

ehničku podršku na ovoj skupštinskoj sednici pružio je generalni sekretar FS Beograda Mirosalav Stojanović koji je delegatima dao uvod i obrazloženja za pojedine od tačaka dnevnog reda. U nastavku zasedanja delegatima je prezentiran kratki film o radu Fudbalskog saveza Beograda u 2021. godini što je bio uvod u tačku dnevnog reda kroz koju je na razmatranje i usvajanje dat niz izveštaja  i to: Izveštaj o radu FSB za 2021. godinu, Finansijski izveštaj FSB za 2021. godinu sa zaključkom komisije FSB za finansijsko-materijalno poslovanje, Izveštaj Nadzornog odbora FSB za 2021. godinu i Izveštaj o utrošku budžetskih sredstava FSB za 2021. godinu. Iz ovih izveštaja uočljiva je bila činjenica da je FS Beograda imao uspešnu 2021. godinu. Prezentirani su i izveštaji o radu Organizacije fudbalskih sudija i Organizacije fudbalskih trenera FS Beograda za 2021. godinu. Sve te izveštaje delegati su zatim jednoglasno usvojili.

Zaključivši 2021. godinu Skupština FS Beograda je zatim usvojila i planove koji su se odnosili na ovu godinu, pa su jednoglasno usvojeni Plan i program rada sa kalendarom aktivnosti FS Beograda za 2022. godinu koji je detaljnije obrazlođio generalni sekretar FSB Miroslav Stojanović, Finansijski plan FS Beograda za 2022. godnu i Finansijski plan FS Beograda za budžetska sredstva za 2022. godinu.

Posle ovoga na red je došao i najznačajniji deo skupštinske sednice, a to je usvajanje novog Satuta Fudbalskog saveza Beograda. Ovaj važan dokument koji je u potpunosti usklađen sa Statutom FS Srbije jednoglasno je usvojen. Uz Statut FS Beograda, delegati su usvojili i Poslovnik o radu Skupštine FS Beograda.

Preuzeto sa http://www.fsb.org.rs/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *