Održana obuka za karijerno vođenje i savetovanje

Održana obuka za karijerno vođenje i savetovanje

Gradska opština Mladenovac i Udruženje preduzetnica istočne Srbije iz Požarevca organizovali su obuku za karijerno vođenje i savetovanje za 35 osoba iz marginalizovanih grupa.

Ova obuka deo je projekta “Podrška zapošljavanju pripadnika romske zajednice u Mladenovcu: alternativa traženju azila u zemljama EU”, koji se realizuje u okviru programa Nemačke razvojne saradnje “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji – Inicijativa za inkuziju 3”, koji sprovodi GIZ u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Teme koje su bile obuhvaćene treningom vezane su za unapređenje ličnih veštita, pre svega za pisanje biografije i propratnog pisma, zatim za aktivno traženje posla kao i za samoefikasnost sa ciljem poboljšanja veština i kompetencija korisnika na tržištu rada.

Članica Veća Suzana Vasić izjavila je da su učesnici obuke odabrani na osnovu dostavljenih prijava po raspisanom Javnom pozivu.

„Polaznici obuke upoznali su se sa veštinama ličnog razvoja, planiranjem i upravljanjem karijerom, predstavljanjem budućim poslodavcima i donošenjem odluka“, izjavila je Vasićeva.

Dodala je da je ovaj trening doprineo i do povećanja motivacije kod pripadnika romske zajednice i osoba iz drugih marginalizovanih grupa za aktivno traženje posla.

Opšti cilj projekta „Podrška zapošljavanju pripadnika romske zajednice u Mladenovcu: alternativa traženju azila u zemljama EU” je podsticanje uključivanja romske nacionalne manjine i povratnika u formalno tržište rada uz povećanje njihove zapošljivosti, dok je specifični cilj povećanje zapošljavanja i samozapošljavanja Roma i povratnika u opštini Mladenovac kroz mere prilagođene njihovim potrebama.

Mladenovac 19. 6. 2022

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *