Održana manifestacija „Uskršnja čarolija“

Održana manifestacija „Uskršnja čarolija“

Udruženje “Riznica tradicije“ iz Mladenovca i ove je godine tradicionalno organizovalo manifestaciju  „Uskršnju čaroliju“ po kojoj je postalo prepoznatljivo .

Članovi ovog udruženja uzimaju učešće na brojnim manifestacijama izlažući svoje radove i na taj način promovišu stare umatničke zanate.

Kad je reč o ovoj manifestaciji koja je održana u mladenovačkom parku, predsednica udruženja Jelena Ivančević kaže:

-„Udruženje već jedanaestu godinu za redom organizuje manifestaciju koja ima za cilj okupljanje što većeg broja poštovalaca starih tradicionalnih vrednosti . Sama imanifestacija sadrži izložbu rukotvorina u okviru koje osim izložbe radova članova udruženja izlažu i gosti –prijatelji članovi drugih udruženja, škola, organizacija , koji svojim učešćem daju podršku našem i doprinose omasovljenju same manifestacije“.

I na ovom okupljanju doprinos su dala ostala mladenovačka udruženja. Bila je to još jedna izložba posvećena Vaskrsenju Hristovom, slavljenju radosti, obnavljanju prirode i života.

-Kao udruženje, naročito smo ponosni na sve članove Udruženja „Riznica tradicije“ koji su svojom kreativnošću, maštovitošću entuzijazmom , upornošću vrednim rukama se potrudili da stari umetnički ne odu u zaborav i da se tradicija prenosi sa koleno na koleno –istakla je Jelena Ivančević.

Foto: Željko Mutavdžić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *