Održan 25. jubilarni Sabor vinogradara i voćara Mladenovca (video)

Održan 25. jubilarni Sabor vinogradara i voćara Mladenovca (video)

U pružatovačkom restoranu „Romansa“ održan je 25. jubilarni Sabor vinogradara i voćara Opštine Mladenovac.

Predsednik Udruženja Nikola Milisavljević, povodom održavanja jubileja između ostalog je rekao:

-Mi danas obeležavamo 25 godina i postojanja. Zbog kovida nije bilo prilike da se okupimo  i obeležimo naš jubilej. Inače naše udruženje broji preko dvesta članova. Ima ih redovnih, vanrednih i onih koji pomažu. Dosta nam pomaže  i Poljoprivredna  savetodavna i stručna služba Mladenova,  kao i Poljoprivredni fakultet.

Ove godine bilo je nešto manje učesnika, svega 42. Mi smo prvi deo ove naše centralne proslave obavili na Svetog Trifuna kad smo od naših proizvođača i vina uzeli stotinak uzoraka i sa komisijom stručnjaka sa Poljoprivrednog fakulteza to ocenili, a onda poslali obaveštenje u pisanoj formi-.istakao je Milisavljević.

-Rukovodstvu i članovima Udružennja voćara i vinogradara opštine Mladenovac čestiram jubilej, 25 godina postojanja i rada, uz zahvalnost što su kroz teška vremena dali veliki doprinos opstanku i promociji voćarstva i vinogradsarstva i dali podstrek mladim ljudima da nastave tradiciju svojih očeva i dedova i budu uzorni sprski domaćini.

Svim prozvođačima čestitam na energiji i zalaganju u razvoju voćarske prozvodnje.

Večeras smo nazdravili u čast jubileja ali i u ime svih voćara i vinogradara za još jednu blagorodnu godinu-povodo jubileja udruženja, izjavio je predsednik GO Mladenovac Vladan Glišić.

.

Na XXV jubilarnom saboru vinogradara i voćara podeljene su medalje za prvo, drugo i treče mesto, kao  i plakete za uspešnu višegodišnju saradnju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *