Održan mladenovački DEFFEST (video)

Održan mladenovački DEFFEST (video)

Proteklog vikenda u Mladenovcu je održan Međunarodni dečiji  festivala folklora DEF FEST čiji je organizator КUD „Slavko Manojlović“, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Mladenovac.

U dvodnevnoj manifestaciji nastupilo je 14 kulturno – umetničkih društava iz Makedonije, Bugarske i Srbije, sa oko 400 učesnika.

Mladenovčani su ugostiti trinaest društava i to : „Keramičar“ iz Velesa (Makedonija), „Veselie“(Simitli-Bugarska), „Rona“(Subotica), Ansambl opštine Malo Crniće, Moravica (Ivanjica), iz Lučana u goste stiže „Milan Blagojević -Namenska“, „Jeka“ iz Obrenovca, „Diša Đurđević“ (Vreoci), „Čigra“ iz Ljukova, „Kosmaj“ (Sopot), a predstavili su se pored domaćina KUD-a „Slavko Manojlović“ i domaća društva „Šumadija „(Vlaška), „Ljubomir Ivanović Gedža“ (Kovačevac) i „Prelo“ iz Rabrovaca.

Učesnike festivala pozdravio je je predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, koji je i otvorio ovu manifestaciju koja se održava po treći put u gradu pod Kosmajem.Glišić  se zahvalio svim  učesnicima, organizatorima i posetiocima koji svojim prisustvom na ovoj dečijoj manifestaciji čuvaju i neguju narodnu baštinu.

„Učešće društava iz regiona na festivalima koji se organizuju u Mladenovcu  od posebnog je značaja sa stanovišta upoznavanja sa folklornim nasleđem različitih podneblja i razmene iskustava. Poznanastva i prijateljstva koja se stiču kroz druženje na ovim manifestacijama, trajna su i iskrena.

Svim učesnicima festivala želim da se u Mladenovcu osećaju kao među svojima, a organizatoima festivala, članovima Кulturno-umetničkog društva „Slavko Manojlović“  čestitam na predanosti, trudu i kreativnoj energiji koje su uložili  kako bi ovaj festival, po broju učesnika i repertoaru, nadmašio prethodni“, rekao je Glišić.

Opširnije o ovoj manifestaciji održanoj na gradskom trgu u Mladenovcu možete pogledati u našem video prilogu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *