Odbornička grupa Samo Jako napustila skupštinsko zasedanje GO Mladenovac

Nakon evidentiranja broja prisutnih odbornika na današnjem skupštinskom zasedanju mladenovačkog parlamenta, prvi za govornicu izašao je Branislav Sjeran, odbornik opozicionog pokreteta Samo Jako koji je obrazložio razloge odluke da najbrojnija mladenovačka opoziciona odbornička grupa napusti prvo ovogodišnje zasedanje.

Portal Mladenovac uživo tekstualno objavljuje izrečenu odluku: Javljamo se zbog povrede poslovnika po članovima 64, 65, 74, 76, 79 i 123 Nešto od ovoga je već iskazano u našim zahtevima koje smo objavili nekoliko dana pre sednice. Vaš odgovor da odbijate odlaganje sednice smatramo neprihvatljivim i licemernim, posebno imajući u vidu da je sednica Skupštine Grada Beograda otkazana pre par dana iz istog razloga. Dalje, licemerno je pričati o hitnosti sednice zbog akcionog plana za zapošljavanje – onog istog zapošljavanja koje raščlanjavamo na sednicama i pokazujemo da vas mrzi i brojeve da prepravite u materijalu.

Prvo, ako je hitna, onda je zakažite na vreme. Niste znali za akcioni plan dva dana pre zakazivanja? Naravno da ste znali. Drugo, mi od prve sednice redovno ne dobijamo materijal na vreme. To se može videti u našim izveštajima sa sednica još od pre 3 godine. Uvek nešto hitno, izgleda? Dalje, ostale zahteve niste ni pomenuli. Kuda oni nestadoše? Šta je sa odborničkim pitanjima? Šta je sa izveštajima o redu većnika i predsednika opštine? Šta kažete o zahtevu za odgovornost onih koji ne poštuju odluku ove Skupštine i ne informišu građane o kvalitetu vode po toj odluci? Ali, ‘ajde što nas ignorišete. Šta je sa zahtevima građana? Predstavljate njihove zahteve kao političke zahteve neke prljave opozicije. Pa hajde da čujemo da li su zahtevi građana ili političkih protivnika: Zahtevali su formiranje hirurške službe u Mladenovcu i očuvanje i proširenje ginekološke službe. Nadam se da se svi slažemo da je to potrebno. Ako nemate nadležnost, zašto je čovek koji ovde prima platu većnika obećavao hirurga pred izbore? Dalje, kako ćete objasniti nove informacije da se još mnoge zdravstvene usluge u Mladenovcu gase? Hoće li ostati neko osim lekara opšte prakse? Kako ignorišete to što svi građani vide da se novo JP osniva samo zbog stranačkog zapošljavanja? Da li vam je normalno što traže komisiju koja bi ispitivala trošenje javnog novca iz budžeta opštine? Šta je problem sa zahtevom za poboljšanje prevoza na liniji 493? Ili mislite da je onaj igrokaz sa novim-starim autobusima od pre godinu dana dovoljan da putnicima bude lakše dok se penju po glavama jedni drugima da bi išli u Beograd da rade za bednu platu, posto je i ona bolja od pustinje u Mladenovcu. Ali, verujem da će ‘hitni plan za zapošljavanje’ da reši sve to, evo čim ga danas kao vojska usvojite bez glasova protiv i bez uzdržanih. Sve dok sve te sasvim legitimne I građanske zahteve vidite samo kao kukanje politickih protivnika, sve vise cete nervirati iste te građane. Vi ste odgovorni za ovo mesto I zivot u njemu. Vi se hvalite kako imate podrsku beogradske vlasti, kako su to sve vasi prijatelji. Vi se hvalite kako imate duplo veci budzet. Pa uradite nesto! Sve dok ova Skupština ne bude imala dostojanstvo koje mora da ima, mi ćemo se vanparlamentarno boriti protiv vaših nazadnih poteza. Iz svih ovih razloga, a i mnogih drugih sa kojima smo sigurni da ste upoznati, odbornička grupa Samo jako napušta i ovu sednicu Skupštine Opštine Mladenovac.