Obeleženo 80 godina od osnivanja Kosmajsko – partizanskog odreda

Obeleženo 80 godina od osnivanja Kosmajsko – partizanskog odreda

U prisustvu velikog broja građana, kod spomenika palim borcima na Kosmaju, obeležena je 80-ta godišnjica osnivanja Kosmajskog partizanskog odreda.

Vence su položile delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici gradskih opština Sopot, Mladenovac, Grocka i Barajevo, kao i delegacije gradske organizacije UBNOR Beograd, i opštinske delegacije UBNOR Sopot, Mladenovac , Grocka i Barajevo i brojni predstavnici potomaka boraca Kosmajskog odreda.

U ime opštine Mladenovac venac  su položili predsednik opštine Vladan Glišić i predsednik Skuštine opštine Gordana Dimitrijević – Bjeličić.

Prisutnima se obratio predsednik GO Sopot Živorad Milosavljević koji je govorio o značaju 2. jula za ovaj kraj i borbama boraca Kosmajskog odreda protiv fašizma za oslobođenje od okupatora.

U ime gradske organizacije UBNOR Beograd, predsednik udruženja Bora Ercegovac je istakao da borci Kosmajskog partizanskog odreda ne smeju biti zaboravljeni i zahvalio se opštinama Sopot, Mladenovac, Grocka i Barajeva na negovanju tradicije sećanja na NOB.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Sreten Selaković je rekao da Vlada Republike Srbije neguje sećanja na sve borce koji su dali živote za slobodu naše zemlje.

U prigodnom kulturno-umetničkom programu učestvovali su solista Dragana Čolić, hor Neume i dečiji hor.

Preuzeto sa FB stranice Opština Mladenovac.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *