Obavezna preregistracija fudbalera

Obavezna preregistracija fudbalera

Član 1. U cilju ažuriranja evidencije registrovanih igrača u jedinstvenoj bazi podataka COMET, na celokupnoj teritoriji Fudbalskog saveza Srbije, a u skladu sa članom 33. Pravilnika o registraciji, statusu i transferu igrača FSS, Izvršni odbor FSS doneo je odluku da se u svim registracionim savezima sprovede preregistracija igrača.
Član 2. Preregistracija će se izvršiti na osnovu pojedinačnih odluka svakog teritorijalno nadležnog registracionog saveza, koje moraju biti poslate na adresu elektronske pošte (emejl) Кomisije za status i registraciju igrača FSS: reg.komisija@fss.rs, zaključno sa 29. decembrom 2022. godine. Period u kojem treba izvršiti preregistraciju je od 30. decembra 2022. godine do 13. januara 2023. godine.
Član 3. Кlubovi odlučuju sa kojim igračima žele da produže članstvo i njih obeležavaju u sistemu COMET za preregistraciju, a obavezno se preregistruju igrači pod ugovorom (profesionalni i stipendijski).
Član 4. Mogu se preregistrovati svi igrači koji su u statusu VERIFIКOVAN, a slika igrača mora biti u sportskoj opremi kluba – dresu, ne starija od 6 (šest) meseci, obavezna je. Igrači koji ne budu preregistrovani do 13. januara 2023. godine do 24:00 biće slobodni. Član 5. Кlubovi i teritorijalno nadležni Registracioni savezi koji se ne budu pridržavali ove odluke neće moći da preregistruju igrače u periodu posle termina (rokova) propisanih ovom odlukom. Član 6. BROJ 18 FUDBAL, 27.12.2022. STRANA 3 Ovlašćuje se Кomisija za status i registracija igrača FSS, da u skladu sa članom 1. ove odluke, izradi Uputstvo o sprovođenju Odluke Izvršnog odbora FSS o preregistraciji igrača FSS. Član 7. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom listu FSS „Fudbal“, a kako bi bez odlaganja počela realizacija obaveza propisanih Pravilnikom FIFA .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *