Nastavljaju se prvenstva u Beogradskim fudbalskim ligama: Mladenovac dočekuje Hajduk sa Liona

Nastavljaju se prvenstva u Beogradskim fudbalskim ligama: Mladenovac dočekuje Hajduk sa Liona

Predstojećeg vikenda nastavljaju se prvenstva koja se odvijaju pod ingerencijom Fudbalskog saveza Beograda.

Zonaš OFK Mladenovac u još jedan prvenstveni ciklus, ovog puta u prolećni deo, ulazi sa dosta nepoznanica. U velikoj meri podmlađen sastav koji je tokom pauze preuzeo Siniša Janković, doskorašnji šef stručnog štaba Kosmaja iz Ralje ugostiće Hajduk sa Liona. Mladenovčani su na najlepši mogući način započeli aktuelnu sezonu jer su golom Matejića slavili u premijernom meču na Lionu, ali onda su usledili brojni usponi i padovi što je rezultiralo trenutnim plasmanom na sedmo mesto sa osvojenih 24 boda, jedan više od predstojećeg rivala.  

Nekadašnji srpski superligaš, kasnije slične sudbine najstarijem mladenovačkom ligašu jer su i jedni i drugi igrali i najniži stepen takmičenja, oslanja se na mlade snage i daleko je od kvaliteta iz vremena legendarnog finansjera kluba Ljubomira Pute Popovića, kad su popularni “lionski golubovi“leteli i zahvaljujući Putinim sinovima Draganu i Bogiću Popoviću, boje kluba branili Dišljenković, Kaluđerović…  sa klupe ih predvodili Aleksandar Stanojević, Bogdan Korak…

Nije više Hajduk ni bleda senka kraljeva beogradskih fudbalskih matinea, kao što je i Mladenovac daleko od tima iz vremena kad je podkosmajska varoš živela za fudbal i sve izazove koje nosi najbitnija sporedna stvar na svetu. Reklo bi se i jedni i drugi nalaze se na novom početku, daleko od šanse da se naredne sezone takmiče u republičkom rangu takmičenja.

Susret na Seltersu igra se u sbotu 11. marta od 14 sati i 30 minuta.

U prvom kolu nastavka prvenstva u subotu još se sastaju: Napredak (Medoševac) –GSP Polet Dorćol, Lokomotiva –Leštane i Šušnjar –Boleč. Nedelja je rezervisana za duele: Komgrap-Zuce 2019, Crvena zvezda (MML) –PKB, Sremčica –OFK Žarkovo, Kosmaj( Ralja) –Barajevo.

U nedelju 12. marta igraju se i utakmice Prve beogradske lige . Kad je reč o grupi “C”, lider Kaluđerica ima čak devet bodova prednosti u odnosu najbliže pratioce (Šumadija, Vinača, Vrčin) i jednom nogom nalazi se u višem stepenu takmičenja. U nezavidnom položaju nalazi se Kovačevac 1956 koji je prezimeo na poslednjem mestu sa samo 5 osvojenih bodova, ali Kovačevčani imaju mlad tim i ne gube nadu da će u nastavku biti konkuretniji rivalima i izbeći ispadanje.

U 14 kolu sastaju se: Kovačevac 1956 -Hajduk (Kamendolo)VIS (Parcani) –Vinča, Pudarci –Zaklopača, Vrčin –Gročanski fudbalski klub, Rabrovac –Šumadija 1962 i Velika Krsna –Dunavac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *