Najava mladenovačkog kulturnog leta

Na konferenciji za medije održanoj u Mladenovcu, Zoran Jocić, član veća GO Mladenovac zadužen za kulturu Zoran Jocić, najvio je predstojeće kultuno zabavne događaje u okviru manifestacije „Kulturno leto“. On je napomenuo da se gradska opština Mladenovac potrudila za sveobuhvatnu ponudu u kreiranju programa, a da široku lepezu takvih dogadjaja čine izložbe, koncerti, festivali, filmski program i predavanja.

Jocić je najavio tri događaja kojima se otvara ovogodišnje „Kulturno leto“ – promociju knjige Pružatovački letopis“, DEF FEST – Međunarodni dečiji festival folklora i izložbu fotografija „Portreti patrijarha Pavla“. Velibor Katić, kustos muzeja i jedan od urednika izdanja „Pružatovački letopis“, autora Miloša Markovića, rekao je da se radi o istorijski vrednom delu koje obuhvata period od 19. do polovine 20. veka.

Promocija će se održati 13. juna od 19,00 sati u sali „dr Elsi Inglis“. Darko Todorović, umetnički rukovodilac KUD-a „Slavko Manojlović“ najavio je prvi DEF FEST – Međunarodni dečiji festival folklora koji se održava od 14. do 16. juna. Todorović je je rekao da će na festivalu nastupiti 350 učesnika, a da će nastupu koji će se održati na platou ispred opštine prethoditi defile ulicama grada. Jocić je na kraju, pozvao Mladenovčane da posete i izložbu fotografija „Portreti patrijarha Pavla“ autora Hadži Marka Vujića na kojoj će biti predstavljeno 33 portreta.

Izložba se održava 17. juna u galeriji „Foaje“ od 19,00 sati.

D. Nikoilić