NA SELTERSU BODOVI I ROMANTIKA U MISLIMA

Za dobro tabelarno pozicioniranje u aktuelnom formatu trećeligškog fudbalskog takmičenja koje će se nakon završetka postpandemijskog prvenstvenog ciklusa reorganizovati i vratiti statom modelu, neophodan je kontinuitet pobeda na domaćem terenu, ali i jak psihološki momenat ne bi li se osvajali bodovi na gostovanju. Nažalost, u protekla četiri kola Mladenovčani nisu uspeli da se izdignu iznad želje jer su sami pokopali sopstvena stremljenja iako su novu sezonu započeli pobedom od 2:0 protiv Sremčice na Seltersu. Gubitak već viđenog boda i primljen gol u zaustavnom vremenu u Dobanovcima, poraz na domaćem terenu od Crvene zvezde iz Malog Mokrog Luga, kao i onaj prošlonedeljni na Carevoj ćupriji od BASKA nakon neopreznosti u šesnaestercu i oprvdano dosuđenog jednaesterca za domaćina u samoj završnici susreta koji je pretvoren u pogodak, predstavlja oslikavanje stvarnog stanja tima kojem ne ostaje ništa drugo nego da iskupljenje potraži u subotu i to u duelu protiv kluba svetle tradicije srpskog fudbala, OFK Beograda koji nažalost nikako ne uspeva da pronađe sebe u mutnim fudbalskim vremenima koja su odavno progutala romantiku i Karaburmu pretvorila u ruinu gde se opstaje zahvaljujući entuzijazmu i nadanjima da će omladinski pogon izroditi neko novo ime poput onih koji su nekad fudbalskim umećem plenili na staroj Karaburmi.
OFK Beograd nije ni senka od slavnih „romantičara“ jer remi protiv Brodarca(2:2), mršava pobeda posle diskutabilno dosuđenog jedanaesterca u duelu sa Lokomotivom (1:0), pobeda na stadionu Sinđelića (1:0) kao i poraz na domaćem terenu od Lokomotive (0:1) pokazatelj su i da naredni protivnik Mladenovčana igra po principu toplo-hladno tako da nikako „ne leži“ kladioničarima koji su zabavu pronašli i u srpskoligaškom fubalu jer se parovi trećeligaškog prvenstva nalaze na listama brojnih kladionica.
OFK Mladenovac nema drugog izbora ako želi da na tabelarnoj klackalici bude odlepljen od začelja jer samo pobedom može uhvatiti priključak za onima koji pokušavaju iz nedelje u nedelju da pobegnu iz opasne zone jer će na kraju prvenstva zbog reorganizacije takmičenja čak šest klubova izgubiti srpskoligaški status. U kojoj je meri podignuta fizička sprema i da li će pojedinci uspeti konačno nakon četiri kola da izvuku maksimum iz sebe ne bi li ostvarili pobedu, pitanja su na koja se ne mora predugo čekati odgovor. Mladenovčani su jači i za iskustvo kad je reč o predstojećem protivniku jer su u prošlom (prekinutom prvenstvu) odigrali 1:1 na Karaburmi (strelac za domaći tim bio je Lazović, a Vujošević za OFK Mladenovac) tako da se može očekivati borba „spuštenog garda“ jer samo pobeda vodi u iskupljenje i konsolidaciju .
Kako su na snazi mere Vlade Republike Srbije koje se odnose na sportska dešavanja tokom pandemije COVIDA -19 utakmica 5. kola Srpske lige grupe Beograd koja je na programu u subotu 12. septembra od 16 časova, odigraće se na mladenovačkom Seltersu bez prisustva publike.

U predstojećem kolu sastaju se: Stepojevac Vaga – Sremčica, Sinđelić- BSK (Borča), GSP Polet Dorćol- Radnički (O) Lokomotiva –Zvezdara, Radnički (N.B) – Crvena Zvezda (MML), Brodarac – Tek Sloga, Leštane – BSK 1925 (Batajnica), Studentski Grad –BASK, Jedinstvo – Teleoptik i OFK Mladenovac – OFK Beograd.

D.Nikolić