Mladenovčki pul sponzora za svetliju fudbalsku budućnost

Mladenovčki pul sponzora za svetliju fudbalsku budućnost

Iako su teoretičari sporta odavno  sportski događaj definisali  kao radnju  i mesto na kojem se odmeravaju
protivnici i da je rezultat merilo sopstvene vrednosti, takvo poprište borbe za bodove i što bolji plasman, u savremenim  tokovima postalo je i izlog proizvoda. Svesni toga, novoimenovani čelni ljudi  OFK Mladenovca kao jedan od prioriteta postavili su ostvarenje uspešne  poslovno- tehničke saradnje sa lokalnim privrednicima.

Primarni takmičarski cilj je – viši rang, plasman u Srpsku ligu, ali i iskorak ka stepeniku koji vodi tamo gde se klub iz grada podno Kosmaja takmičio u pet navrata,  predstavljao tvrd orah za današnje superligaše poput niškog Radničkog, kruševačkog Napretka, subotičkog Spartaka, lučanske Mladosti… Da li je Prva liga Srbije bila san ili java pokazaće vreme  kad se za nekoliko godina budu unazad vraćala sećanja , prelistavali klupski spisi…

Nije tajna da je klub isključivo zavisio od pomoći Gradske opštine, ali teško će ko izustiti da je bilo i „lokalnih baja“ koji bi da se pitaju sa pozicije vlasti, postavljaju trenere, pregovaraju sa igračima, gledaju da se „ugrade“ u obeštećenjima ako pojedinac želi da promeni sredinu. Bili su i gospodari klupske kase, tako da se između ostalog  novac od transfera Alekse Terzića razleteo kao sapunski mehuri i završio ko zna u čijim džepovima. Ne treba zaboraviti da je oduvek  bilo  „repova“ koji su se vukli iz prošlosti i  da su se  se nova  rukovodstva  susretala sa velikim dugovima za raznorazne sudske sporove, neisplaćenu utrošenu električnu energiju, održavanje trerena…

OFK Mladenovac juče je zvanično započeo pripreme za novu sezonu, a  klupska uprava  na čelu sa predsednikom Bojanom Ralićem  krenula  je u uspostavljanje poslovne saradnje sa privrednicima.

Nije tajna da je prethodne sezone poseta bila na minimumu i da se zbog skraćenja lige  prolazom „kroz iglene uši“ zonaški   opstanak izborio  osvajanjem sedmog mesta. Mladenovčani su bili tako blizu, a tako daleko, kako do  Srpske lige, tako do  nazadovanja u Prvu beogradsku ligu. Jedini izvor finansiranja bila je GO Mladenovac  koja je pomogla rad seniorskog tima , ali i dve mlađe selekcije.

Novi ljudi i nove ideje, a jedna koja bi predstavljala isnovinu na polju marketinga svakako je da se  na stadionu napravi pul sponzora koji će  dobiti reklamu na društvenim mrežama , logo na panelu za intervjue, sponzorsku kartu za besplatan ulaz na stadion… Ne treba zaboraviti da su se  prošle godine posredstvom jutjub kanala Fudbalskog saveza realizovali i direktni prenosi utakmica sa Seltersa što potencijalnim sponzorima takođe može doprineti još boljem plasmanu svojih usluga.

Volja postoji kao što uvek i doza skepse zna da predstavlja kočnicu na putu do poverenja i uzajmne saradnje. Kako je sponzorstvo na svim stranama sveta bitan izvor finansija sportskih klubova onda je razumljivo opredeljenje da klub ne zavisi samo od opštinske kase već  marketinga i saradnje sa lokalnom privredom.

Početkom nedelje uspostavljeni su kontakti, zakazani sastanci u cilju upoznavanja privrednika  sa aktuelnom situacijom . Očigledno da su OFK Mladenovcu odlučni da krenu modernim fudbalskim tokovima, ostaje samo da se vidi dinamika procesa izgradnje poverenja od koje bi obostranu korist imali  ligaš sa Seltersa, svi oni dečaci koji će trenirati u omladinskoj školi , prvotimci seniorskog sastava, publika i naravno sponzori.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *