Mladenovčani prenoćili na vrhu tabele

I posle trista šesdeset prvenstvenih minuta mreža Mladenovčana ostala je netaknuta. U četvrtom kolu Beogradske zone na Seltersu rezultatom 2: 0 savladana je ekipa BSK 1926 iz Baćevaca, tako da će nekadašnji drugoligaš nakon nekompletnog kola prenoćiti na čelnoj poziciji što je bio tajni san svih onih koji su se pre mesec dana uputili u fudbalsko nepoznato.
Mladenovac je došao u vodjstvo već u drugom minutu nakon opravdano dosudjenog jedanaesterca kojem je prethodio odličan prodor i centaršut Filipa Stevanovića. Lopta je u šesnaestercu pogodila u ruku jednog gostujućeg fudbalera pa je odgovornost na sebe preuzeo najbolji pojedinac na susretu Nikola Kostić koji je pogodio desni donji ugao golmana Bojana Petrovića. Čuvar mreže tima iz Baćevca pročitao je Kostićevu nameru, bacio se tamo gde je krenula i lopta ali bio je kratak za pola šake. Tokom celog prvog poluvremena vodila se fudbalska borba prsa u prsa, u kojoj je domaći tim imao loptu više u posedu ali disciplinovani gosti nisu mnogo toga menjali u zamisli sa kojom su doputovali u Mladenovac.Njihovu defanzivnu orijentaciju nije mnogo promenio rano primljen pogodak tako su sredinu terena prepustili Mladenovčanima vrebajući priluku da baš na tom delu terena ukradu loptu a onda stvore višak i zaprete golmanu Mariću. Medjutim “bedem” Nikolić-Stevančević uz sve pouzdanijeg Djordja Vukićevića bio je nepremostiv za fizički poprilično dobro pripremljene gostujuće igrače što i nije bila karakteristika prethodnih rivala izabranika Gorana Spasića. U drugom poluvremenu na pogodak se čekalo deset minuta.
Mladenovčani su krenuli silovito ne bi li rešili pitanje pogotka i igru uveli u mirniji tok što je rezultiralo lepm akcijom čiji su akteri bili Milić i Kostić. Vladimir Milić je sa nekih dvadesetak metara od protivničkog gola uputio “meku “i precznu loptu prema Kostiću koji je prilikom prijema u šesnaestercu otišao malo ukoso ali to mu nije predstavljalo teškoću da zaobidje golmana Petrovića i duplira prednost što će se kasnije ispostaviti i konačnim ishodom susreta. BSK više nije imao šta da čuva.
Otvorio se i krenuo sa više igrača u polje Mladenovca što su Kostić i Matejić kažnjavali brzim prodorima ali je u nekoliko navrata odlično intervenisao golman Petrović .Fudbaleri tima iz Baćevca u završnici susreta pokazali su nešto iz svog napadačkog repertoara ali na sreću oko tri stotine mladenovačkih ljubitelja fudbala koliko se okupilo na Seltersu mreža je ostala sačuvana, tako da se posle mnogo godina OFK Mladenovac našao bar jednu noć na čelnoj poziciji Beogradske zone. Možda bi bilo rano posle četiri kola donositi zaključke i predvidjanja, ali na osnovu prikazanog stiče se utisak da ovaj tim koji predstavlja spoj mladenovačke mladosti i iskustva ima potencijala za nešto više od zlatne sredine o kojoj govore pojedin članovi uprave. U narednom prvenstvenom kolu OFK Mladenovac gostuje Milutincu za koju bi se moglo reći da predstavlja još jednu nepoznanicu kao i većina zonaša kojima će Mladenovčani tokom takmičarske sezone izaći na megdan. OFK Mladenovac je utakmicu počeo u sastavu: Marić, F.Stevanović, Stevančević, Vukićević,V.Nikolić, D.stevanović, Kostić, M.Nikolić, Pantić, Matejić, Milić. U drugom poluvremenu u igru su ušli Kretić, Milošević i Bulat.
D.Nikolić