MLADENOVČANI DOBIJAJU NOVI OPŠTINSKI PARLAMENT

U sredu 19. avgusta Mladenovčani će dobiti novi parlament nakon konstitutivne sednice skupštine GO Mladenovac koja će se zbog mera predostrožnosti prouzrokovanih Covidom-19 održati u sali Centra za kulturu i turizam Mladenovac.
Na dnevnom redu sednice koju je zakazao Dragan Vukadinović, predsednik Skupštine GO Mladenovac nalaze se sledeće tačke dnevnog reda :

  1. Izbor članova verifikacionog odbora
  2. Izveštaj verifikacionog odbora i potvrđivanje mandata
  3. Izbor predsednika Skupštine Gradske opštine Mladenovac
  4. Predlog rešenja o postavljenju sekretara Skupštine Gradske opštine Mladenovac
  5. Izbor članova Administrativne mandatne komisije Skupštine Gradske opštine Mladenovac

Skupštinom do formiranja novog saziva predsedavaće najstatariji odbornik, a to je ovog puta u mladenovačkom parlamentu koji broji 55 odbornika, Slobodan Tanasijević , rođen 1947. godine i nalazi se na listi “Aleksandar Vučić-za našu decu”.
Kad je reč o raspodeli mandata, lista “Aleksandar Vučić- za našu decu” broji 42 odbornika, koaliciji SPS-JS “Ivica Dačić Dragan Marković Palma” pripalo je 10 mandata i listi Vojislav Šešelj SRS koja za razliku od republičkog parlamenta nije prešla cenzuc uspela je u Mladenovcu da osvoji tri odbornička mesta.
Kako Mladenovac uživo saznaje, naredna sednica Skupštine GO Mladenovac održaće se u prvoj nedelji septembra kad će biti izabran predsednik opštine sa novim četorogodišnjim mandatom kao njegov zamenik i članovi veća i pomoćnici.

D.Nikolić