Mladenovčane „testiraju“ Zvezdini omladinci

Mladenovčane „testiraju“ Zvezdini omladinci

Da je ravnodušnost ubica ljubavi odavno nije nepoznanica. Kad razbijanje iluzija i razočarenje pređe u nezadovoljstvo  onda  psihičko stanje bez strasti i afekta koje karakteriše nezainteresovanost počinje da gospodari ostavljajući emocije bez impulsivnosti.

E, taj segment življenja kao da se ovih zimskih dana nadvio nad Selters poljanom prekrivenom snegom. Za razliku od onih godina kad su mladenovački ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem očekivali informacije iz sportske štampe ili lokalnih medija  ne bi li svoju znatiželju nahranili vestima o stvarnim ili potencijalnim pojačanjima najstarijeg mladenovačkog fudbalskog ligaša, odnosno kalendarom sprovođenja zimskih priprema, danas, ako  je za utehu kad je  ravnodušnost  zahvatila sve sfere pojedinaca, onada nije nikakvo iznenađenje što je u Mladenovcu malo kome stalo do toga u kakvom će satavu tim sa Seltersa započeti prolećni deo prvenstva u Zonskoj ligi Beograda.

Prošla su vremena antalijskih priprema koje su  svidelo se to nekome ili ne iz svog džepa finansirali nekadašnji predsednik kluba Novica Todorović i mladenovački privrednici ili onih tivatskih s početka dvehiljaditih kad se na crnogorskom primorju akumulirala snaga za predstojeće izazove u drugostepenom fudbalskom takmičenju.

OFK Mladenovac  je preteča ovog respiratorskog  življenja, jer je odavno pre svakog početka ili nastavka sezone na veštačkom disanju. Sredstva iz opštinske kase koja se izdvajaju za fudbal minorna su u poređenju sa mnogim opštinama širom Srbije, ali sigurno nije zanemarljiva pomoć kad je reč o troškovima plaćanja suđenja.

Kad je reč o trenutnoj situaciji, petoplasirani tim Zonske lige Beograda pripreme za nastavak prvenstva zapoćeće 26. januara. U odnosu na prolećni deo izvestan je odlazak napadača Marka Milovanovića, ali trener Goran Spasić moći će da računa na iskusnog  Vladimira Milića koji se oporavio posle operacije kolena. Kako Mladenovac Uživo saznaje, skoro svi igrači izuzev Milovanovića potvrdili su produžetak saradnje što stručnom štabu donosi olakšavajuću okolnost u analizi proteklog perioda i mogućnostima da se unaprede segmenti igre i koncepcijske zamisli.

OFK Mladenovac je sve do 11. kola bio vodeći tim prvenstva, ali onda kao da je  24. oktobra  nakon poraza od Torlaka na gostujućem terenu (3:1) natočeno počelo da se prosipa što je rezultiralo sa jednim nerešenim ishodom i četiri meča bez osvojenih bodova.

Ako žele povratak u viši rang, Mladenovčani neće imati ni malo lak zadatak da bi se domogli najmanje drugog mesta koje vodi u srpskoligaško društvo na kojem se trenutno nalaze Zuce sa šest bodova više u odnosu na nekadašnjeg člana Prve lige Srbije. Otežavajuća okolnost je ta što Mladenovčani u drugom prolećnom  kolu gostuju Zučanima, ali i u prvom će ih ugostiti sedmoplasirani Komgrap koji je tokom proleća uknjižio 22 boda, odnosno samo dva manje od Mladenovca.

Kad je reč o kontrolnim utakmicama, OFK Mladenovac  će  seriju susreta otvoriti na pomoćnom terenu stadiona “Rajko Mitić” gde će se 2. februara sastati sa omladincima Crvene zvezde. Još su zakazani dueli sa jagnjilskom Šumadijom (5.februar), lazarevačkim Borcem(6. februarar), Kaluđericom (12.februarar) Dunavcem (13.februarar), Šopić (19.februar), Takovo (20.februar), Tek (26.februar), Balkan (27.februar) i  surčinskim Jedinstvom (6. marta).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *