Mladenovački „Javni radovi“(video)

Mladenovački „Javni radovi“(video)

Zahvaljujući saradnji Nacinalne službe za zapošljavanje-filijala Beograd i Gradske opštine Mladenovac posao je dobilo dvadeset i šest osoba. Reč je o programu „Javni radovi“, odnosno zapošljavanju na određeno vreme.

Prdsravnici  NZS-filijale Beograd i Vladan Glišić, predsednik GO Mladenovac posetili su JKP „Mladenovac“ u kojem su tokom godine na osnovu ovog projekta radnici dobili posao na četiri meseca. Ugovore je potpisalo dvadeset  Mladenovčana iz kategorije teže zapošljivih i šest osoba sa invaliditetom.

-„ Javni radovi se odvijaju u Javno komunalnom preduzeću i ustanovi „Ljubomir Ivanović Gedža“. Koristim priliku da se zahvalim gospodinu Siniši Kneževiću, zameniku direktora u Nacionalnoj službi za zapošljavanje jer je u prethodnih nekoliko godina zahvaljujući ovom projktu 150 naših sugrađana dobilo posao, ali i mogućnost da kasnije sami  nađu sebi posao. Neki od njih su se zaposlili u naše Javno komunalno prdeduzeće“-izjavio je predsednik  GO Mladenovac, Vladan Glišić.

Zamenik direktora u Nacionalnoj službi za zapošljavanje-fiilijali Beograd , Siniša Knežević nakon obilaska radnika koji rade na određeno vreme u Mladenovcu, između ostalog je rekao:

-“Beogradska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje ima dugogodišnju uspešnu saradnju sa  Gradskom opštinom Mladenovac. Ona se ogleda i održavanju zajedničkih sajmova i klubovima za traženje posla, u organizovanju obuke uspešnog preduzetništva, a ove godine imamo i zajednički poduhvat od 984 hiljade dinara obezbeđjenih  za šest osoba sa invaliditetom u projektu „Javnih radova“- rekao je Knežević.

Direktor mladenovačkog JKP „Mladenovac“,  Vladeta Lučić prisutnim novinarima u krug preduzeća je objasnio kako se program odvija :

– „Nakon dolaska u preduzeće svaki radnik dobija zaštitnu opremu i posle toga nakon jedne kratke obuke biva uključen u proces rada tako što se raspoređuje po sektorima i službama i o svima njima na terenu  brinu naši radnici koji su stalno zaposleni da ne bi došlo do nekih povreda“- rekao je Lučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *